18 °C Budapest

Vége egy adóparadicsomnak?

Pénzcentrum
2006. augusztus 11. 11:00

A befektetők paradicsomából érdektelen országgá válhat Szlovákia. Szomszédunk csak a nyári hónapokban összesen 34 milliárd szlovák korona (240 milliárd forint) értékű külföldi beruházástól esett el, ugyanis a térség iránt érdeklődő, döntően csúcstechnológiát képviselő társaságok (Dell, Hitachi, IPS Alpha, Philips LCD, Sharp) végül Csehországba vagy Lengyelországba mentek.

A befektetők paradicsomából érdektelen országgá válhat Szlovákia. Szomszédunk csak a nyári hónapokban összesen 34 milliárd szlovák korona (240 milliárd forint) értékű külföldi beruházástól esett el, ugyanis a térségünk iránt érdeklődő, döntően csúcstechnológiát képviselő társaságok (Dell, Hitachi, IPS Alpha, Philips LCD, Sharp) végül Csehországba vagy Lengyelországba mentek - írja a Napi Gazdaság.

Pozsonyban utoljára közel két éve volt nagyberuházás: a Zsolna mellett az év végén már üzemelő Kia Motors autógyár. Azóta csupán néhány tízmillió eurós tételben érkeznek beruházások, utoljára július végén a kanadai Alcan jelentette be, hogy 35 millió dollár ráfordítással a dél-szlovákiai Léván alumíniumsajtoló üzemet épít.

Az elmúlt szűk két év szlovákiai rekorderének a Getrag Ford autóalkatrész-gyártó számít, amely a magyar határ közelében lévő Kenyhec község ipari parkjában akár 300 millió eurót is elérő folyamatos gyárépítésbe kezdett.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?