2 °C Budapest

Újabb járattörlések

Pénzcentrum
2006. augusztus 10. 16:44

A legtöbb nemzetközi légitársaságokhoz hasonlóan, a ma reggeli londoni események következtében megszigorított biztonsági ellenőrzések miatt, a British Airways is törölte az összes európai városból London Heathrow repülőtérre valamint az onnan Európa nagyvárosaiba induló, köztük a budapesti járatokat is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A járattörlések elsősorban az európai járatokat, de néhány belföldi és egyes tengeren túli járatot is érintenek, az üzemelő járatok pedig jelentős késéssel indulnak.

Mivel a járattörlések az összes augusztus 10-i Budapest-London járatot is érintik, a British Airways arra kéri az utasokat, hogy a mai napon ne induljanak útnak, ne menjenek ki Ferihegy 2B repülőtérre.

A British Airways kéri azon utasait, akiknek jegye holnapra vagy az azt követő napokra szól, hogy utazásukat megelőzően ellenőrizzék járatuk indulásának pontos időpontját a www.ba.com (latest flight news) internetes oldalon ellenőrizzék, érdeklődjenek a 777-4747-es telefonszámon vagy annál az utazási irodánál, amelynél jegyüket vásárolták.

A ma életbe lépett biztonsági szabályok szerint az utasok csak a következő tárgyakat vihetik magukkal a biztonsági ellenőrző pontokon keresztül a gépek fedélzetére:

  • utazási okmányok (útlevél, jegyek és vízum),
  • zsebben elférő tárca, pénztárca és azok tartalma (pénz, hitelkártya, személyazonosító kártya), kézipoggyász nem vihető fel a gép fedélzetére,
  • orvos által felírt, az utazás időtartamára feltétlenül szükséges mennyiségű gyógyszerek, kivéve ez alól a folyadék halmazállapotú gyógyszereket,
  • szemüvegek és napszemüvegek tok nélkül,
  • kontaktlencsék folyadék nélkül,
  • a gyermekkel utazók felvihetnek a gép fedélzetére az utazás időtartamára elegendő mennyiségű bébiételt, tejet, tisztálkodó szereket,
  • kulcsot, kivéve az elektromos részegységet tartalmazó kulcsokat,
  • a fentieken kívül minden egyéb tárgy csak és kizárólag csomagként adható fel / vihető fel a gép fedélzetére.

Az utasok nem vihetnek magukkal elektromos vagy elemmel működő berendezéseket és tárgyakat fedélzetre. Ide értendőek a laptop-ok, mobil telefonok, ipod-ok, távirányító berendezések, stb.. Ezek a tárgyak csak csomagokban adhatóak fel.

Azon British Airways utasoknak, akiknek mai (augusztus 10.), Nagy-Britannia bármelyik repülőterére irányuló vagy onnan induló járatukat törölték, a légitársaság visszatéríti a jegy árát vagy, a járatok telítettségének függvényében a jegyet egy a legközelebbi lehetséges időpontra foglalja át. A törölt járatok utasainak 2 héten belül kell jegyüket átfoglaltatniuk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?