18 °C Budapest

"Példátlanul sok emberéletet követelt volna"

Pénzcentrum
2006. augusztus 10. 13:26

A Scotland Yard antiterrorista egységének vezetője egy globális terrorfenyegetés részének nevezte a nagy-britanniai letartóztatásokat. Peter Clarke szerint a nyomozásnak csupán az elején tartanak. A brit belügyminiszter szerint a fontosabb gyanúsítottak már őrizetben vannak.


A Scotland Yard antiterrorista egységének vezetője szerint régóta folytatott nyomozás egyik szakaszának végére értek, amikor szerda éjjel őrizetbe vettek 21, terrorcselekmények szervezésével gyanúsított embert.

Peter Clarke hangsúlyozta, hogy a csoport felgöngyölítésének még csak az elején tartanak, de "múlt éjszaka olyan kritikus pontot értek el, hogy azonnali beavatkozásra volt szükség a tervezett cselekmények megakadályozására".

A rendőrségi vezető kiemelte, hogy a tervezett terrorcselekményeknek "világméretű dimenziói vannak" és mivel a nyomozás "nagyon korai szakaszában van", azt tovább folytatják.

Peter Clarke elmondta, hogy a szerda éjszakai letartóztatások több brit és nemzetközi ügynökség és rendőrség összehangolt munkájának eredményei.

A Scotland Yard antiterrorista egységének vezetője arról is beszélt, hogy a 21 letartóztatott Londonban marad őrizetben és ott is hallgatják ki őket.

John Reid belügyminiszter is hangsúlyozta, hogy megpróbálják a lehető legtöbb információt eljuttatni a közvéleményhez, de ezek folyamatban lévő nyomozások és ezeket nem szeretnék kockáztatni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

John Reid hangsúlyozta, hogy amennyiben nem sikerült volna megakadályozni a terrortámadást, az "példátlanul sok emberéletet követelt volna".

A belügyminiszter közölte, hogy az akció nem csak Tony Blair miniszterelnök és helyettese, de az ellenzéki pártok (akikkel előzetesen szintén egyeztettek) támogatását is élvezte.

John Reid elmondta: a tervezett terrortámadás fontosabb gyanúsítottjai már őrizetben vannak, de lehetnek még olyanok szabadlábon, akik veszélyt jelenthetnek.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?