"Példátlanul sok emberéletet követelt volna"

Pénzcentrum
2006. augusztus 10. 13:26

A Scotland Yard antiterrorista egységének vezetője egy globális terrorfenyegetés részének nevezte a nagy-britanniai letartóztatásokat. Peter Clarke szerint a nyomozásnak csupán az elején tartanak. A brit belügyminiszter szerint a fontosabb gyanúsítottak már őrizetben vannak.


A Scotland Yard antiterrorista egységének vezetője szerint régóta folytatott nyomozás egyik szakaszának végére értek, amikor szerda éjjel őrizetbe vettek 21, terrorcselekmények szervezésével gyanúsított embert.

Peter Clarke hangsúlyozta, hogy a csoport felgöngyölítésének még csak az elején tartanak, de "múlt éjszaka olyan kritikus pontot értek el, hogy azonnali beavatkozásra volt szükség a tervezett cselekmények megakadályozására".

A rendőrségi vezető kiemelte, hogy a tervezett terrorcselekményeknek "világméretű dimenziói vannak" és mivel a nyomozás "nagyon korai szakaszában van", azt tovább folytatják.

Peter Clarke elmondta, hogy a szerda éjszakai letartóztatások több brit és nemzetközi ügynökség és rendőrség összehangolt munkájának eredményei.

A Scotland Yard antiterrorista egységének vezetője arról is beszélt, hogy a 21 letartóztatott Londonban marad őrizetben és ott is hallgatják ki őket.

John Reid belügyminiszter is hangsúlyozta, hogy megpróbálják a lehető legtöbb információt eljuttatni a közvéleményhez, de ezek folyamatban lévő nyomozások és ezeket nem szeretnék kockáztatni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

John Reid hangsúlyozta, hogy amennyiben nem sikerült volna megakadályozni a terrortámadást, az "példátlanul sok emberéletet követelt volna".

A belügyminiszter közölte, hogy az akció nem csak Tony Blair miniszterelnök és helyettese, de az ellenzéki pártok (akikkel előzetesen szintén egyeztettek) támogatását is élvezte.

John Reid elmondta: a tervezett terrortámadás fontosabb gyanúsítottjai már őrizetben vannak, de lehetnek még olyanok szabadlábon, akik veszélyt jelenthetnek.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem