20 °C Budapest

"Példátlanul sok emberéletet követelt volna"

Pénzcentrum
2006. augusztus 10. 13:26

A Scotland Yard antiterrorista egységének vezetője egy globális terrorfenyegetés részének nevezte a nagy-britanniai letartóztatásokat. Peter Clarke szerint a nyomozásnak csupán az elején tartanak. A brit belügyminiszter szerint a fontosabb gyanúsítottak már őrizetben vannak.


A Scotland Yard antiterrorista egységének vezetője szerint régóta folytatott nyomozás egyik szakaszának végére értek, amikor szerda éjjel őrizetbe vettek 21, terrorcselekmények szervezésével gyanúsított embert.

Peter Clarke hangsúlyozta, hogy a csoport felgöngyölítésének még csak az elején tartanak, de "múlt éjszaka olyan kritikus pontot értek el, hogy azonnali beavatkozásra volt szükség a tervezett cselekmények megakadályozására".

A rendőrségi vezető kiemelte, hogy a tervezett terrorcselekményeknek "világméretű dimenziói vannak" és mivel a nyomozás "nagyon korai szakaszában van", azt tovább folytatják.

Peter Clarke elmondta, hogy a szerda éjszakai letartóztatások több brit és nemzetközi ügynökség és rendőrség összehangolt munkájának eredményei.

A Scotland Yard antiterrorista egységének vezetője arról is beszélt, hogy a 21 letartóztatott Londonban marad őrizetben és ott is hallgatják ki őket.

John Reid belügyminiszter is hangsúlyozta, hogy megpróbálják a lehető legtöbb információt eljuttatni a közvéleményhez, de ezek folyamatban lévő nyomozások és ezeket nem szeretnék kockáztatni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

John Reid hangsúlyozta, hogy amennyiben nem sikerült volna megakadályozni a terrortámadást, az "példátlanul sok emberéletet követelt volna".

A belügyminiszter közölte, hogy az akció nem csak Tony Blair miniszterelnök és helyettese, de az ellenzéki pártok (akikkel előzetesen szintén egyeztettek) támogatását is élvezte.

John Reid elmondta: a tervezett terrortámadás fontosabb gyanúsítottjai már őrizetben vannak, de lehetnek még olyanok szabadlábon, akik veszélyt jelenthetnek.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20
Hello vidék  |  2021. szeptember 19. 07:29