7 °C Budapest

Minisztériumból a Suzukihoz

Pénzcentrum
2006. július 28. 09:13

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, Szetey Gábor kormányzati személyügyi államtitkár, és Fórián István, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese közös sajtótájékoztatón ismertette a "Váltás Program - a versenyszféra összefogása a közszolgálatból távozókért" néven útjára indított kezdeményezést. A program célja, hogy megkönnyítse a köztisztviselők és közalkalmazottak

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

elhelyezkedését a piacon, illetve hogy a hazai magánszektor — felismerve a magasan képzett munkavállalók ismereteit — profitáljon a közszféra munkaerőpiaci megjelenéséből.

A Magyar Suzuki Zrt. decemberig a mostani 4100 munkavállaló mellé további 600 felvételét tervezi. A cég jelenlegi alkalmazottainak alig 10 százaléka diplomás munkavállaló. A vállalat elsősorban a magasan kvalifikált, diplomával rendelkező alkalmazottak számát kívánja növelni a közszférából távozó munkaerő felvételével. A Suzuki együttműködik a www.munkaerotar.hu ingyenes online munkaerő-közvetítő portállal is, amelyen a versenyszférában megjelenő köztisztviselők és közalkalmazottak, illetve az azok ismereteit hasznosítani kívánó egyéb cégek is közvetlenül kapcsolatba léphetnek.

"A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumból (GKM) a kormányzati átalakítások következtében mintegy 150 kolléga kényszerül távozni. A tárca elkötelezett a nagyfelkészültségű munkatársak piaci boldogulása iránt. Ezért a GKM nem csupán támogatja valamennyi, a hazai társadalmi folyamatok iránt felelősséget érző, a munkaerőpiaci folyamatokat pozitívan befolyásoló vállalatok kezdeményezéseit, hanem önálló programmal is segíti a köztisztviselők sikeres karrierépítését" - áll a minisztérium közleményében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18