Gyurcsány két hétre kiiktatva

Pénzcentrum
2006. július 28. 15:30

A miniszterelnök elindult. Igaz, most nem a országmegváltás rögös útján, hanem szabadságra ment. Persze, a jó vezír sosem pihen, és Ő is rajtunk tartja szemét. De most csak a családé a főszerep. Mielőtt azonban lelépett volna, háta mögött hagyva a reformokon rágódó szervezeteket, még elmondta nekünk blogján keresztül, hogy mi is az a reform.



"Akkor kezdjük az elején: mi is a reform?"

Egy biztos, a reformokban minden mindennel összefügg. A reform az egy folyamat, igaz bonyolult és sokan nem is látják át, de ettől még az. A legfőbb probléma a reformmal, hogy észre se vesszük: ami történik az már maga reform. Mi, a nép, csak megszorításokat érzékeljük, egyszerűen nem látjuk a fától az erdőt. Pedig minél jobban szorítanak, annál jobb lesz (de, hogy kinek és mikor az részletkérdés).

". Reformnak számít az, ha a döntően állami dominanciájú egészségügy helyett biztosítás-alapú egészségügyet hozunk létre, ha a teljesen elveszett magánfelelősség intézményét önmagában azzal helyreállítjuk, hogy mindenkinek önálló biztosítási számlája van."

A másik nagyon fontos amit megtudhattunk a miniszterelnök internetes naplójából, az az, hogy a reform nem gyógyír (ezt úgy is érthetnénk, hogy nincs is baj, sőt túl jól élünk).

"Időnként azt hiszem, hogy a reformot sokan a társadalmi nyavalyáinkat egy pillanat alatt - sőt, mondhatni fájdalom nélkül - gyógyító pirulának tekintik."

Megtudhatjuk, hogy egy reform attól válik népszerűvé, ha jól kommunikálják. Ebből arra is lehet következtetni (persze tévesen), hogy nem az a lényeg, hogy mi van a "csomagban" csak jól mondjuk el. Egyszerűen, közérthetően, már-már szájbarágósan, főműsoridőben, köztévében, öltönyben, EFOTT-on és még hosszasan sorolhatnánk. Aki ezek után még tiltakozik az az egészből nem ért semmit és csak azt látja, hogy neki rossz, akkor a reform nem is neki szól, ő elégedjen meg annyival, hogy nemsoká nagyon jó lesz (csak előtte egy kicsit rossznak is kell lenni, hogy a jót még jobbnak érezzük).

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

"Ezekből állnak össze a reformok. Sok egymásba kapcsolódó lépésből. Ezeket együtt kell tudni látni! Ez nem egyszerűen csak kommunikációs kérdés!

Azt sem állítom feltétlenül, hogy mi ezeket jól mondjuk el. Mindez erőfeszítést igényel a befogadó oldalán, az elemző, a publicista oldalán is, hogy képes legyen bemutatni és átlátni azt a társadalomfilozófiai keretet, amelybe valamennyi lépés illeszkedik."

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm