6 °C Budapest

Elmaradhat a FED augusztusi kamatemelés

Pénzcentrum
2006. július 27. 08:45

Tegnap este publikálták a FED által készített gazdasági hangulatjelentést, az ún. Beige Bookot. A jelentés azt sugallja, hogy a gazdaság fokozatosan lassul. A lassulás mögött az ingatlanpiaci aktivitás mérséklődése illetve a lakosság fogyasztási hajlandóságának csökkenése áll. A feldolgozóipar továbbra is jól teljesít, a munkaerőpiac továbbra is viszonylag szűk, a kereslet erős. A bérnyomás

egyelőre nem ért el veszélyes szintet. Az infláció növekedésében az energia drágulása is meghatározó szerepet játszott.

A piacok alapvetően pozitívan reagáltak a jelentésre. A gazdasági növekedés lassulását már korábban is számos indikátor jelezte. Az infláció emelkedett, de az árnyomás egyelőre veszélyes szintet nem ért el. A termelékenység növekedése, a verseny továbbra is fontos szerepet játszik az árfolyamatokban. A FED sorozatos kamatemeléseinek hatása egyre jobban érződik, és a legutóbbi lépések egy része még csak most kezd el hatni.

A jelentés egyik fő üzenete a piac számára, hogy a Nyíltpiaci Bizottság várhatóan augusztusban nem emel kamatot.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm