31 °C Budapest

Drága mulatság a szavazás

Pénzcentrum
2006. július 25. 13:00

Az őszi önkormányzati választások költségei meghaladják a 4 milliárd forintot -adta hírül a Világgazdaság. Ez az összeg -pontosan 4,34 milliárd forint, ami alig több, mint a tavalyi költség- 3 fő részből áll össze: helyi, területi feladatok költségei, szavazási költségek és központi költségek.


A mintegy 8,15 millió választópolgárt érintő szavazás legdrágább tétele a helyi, területi feladatok költsége. Az ajánlószelvények legyártása és nyomtatása 400 millió forintba kerül, a szavazatszámláló bizottságok tagjai napi 10,000 forintot kapnak munkájukért, a területi feladatok ellátása összesen 750 millió forintot igényel az államkasszából, melyből 100 milliót tesz ki a kisebbségi tétel.

Az informatikai költségek nagy részét teszik ki a központi kiadásoknak. A szoftverek, nyilvántartások, adatvédelem, előzetes és végleges eredmény megállapítása 800 millió forintot tesz ki. A hackerek ellenni védekezés további 120 millió forintra rúg. A nyomdai munkákra közbeszerzési pályázatot írtak ki, amit az Állami Nyomda nyert meg.


 

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?