Drága mulatság a szavazás

Pénzcentrum
2006. július 25. 13:00

Az őszi önkormányzati választások költségei meghaladják a 4 milliárd forintot -adta hírül a Világgazdaság. Ez az összeg -pontosan 4,34 milliárd forint, ami alig több, mint a tavalyi költség- 3 fő részből áll össze: helyi, területi feladatok költségei, szavazási költségek és központi költségek.


A mintegy 8,15 millió választópolgárt érintő szavazás legdrágább tétele a helyi, területi feladatok költsége. Az ajánlószelvények legyártása és nyomtatása 400 millió forintba kerül, a szavazatszámláló bizottságok tagjai napi 10,000 forintot kapnak munkájukért, a területi feladatok ellátása összesen 750 millió forintot igényel az államkasszából, melyből 100 milliót tesz ki a kisebbségi tétel.

Az informatikai költségek nagy részét teszik ki a központi kiadásoknak. A szoftverek, nyilvántartások, adatvédelem, előzetes és végleges eredmény megállapítása 800 millió forintot tesz ki. A hackerek ellenni védekezés további 120 millió forintra rúg. A nyomdai munkákra közbeszerzési pályázatot írtak ki, amit az Állami Nyomda nyert meg.


 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?