16 °C Budapest

Már meg sem lepődünk...

Pénzcentrum
2006. július 20. 16:00

Amióta ebben a digitális világban élünk sokak számára vált fontossá, hogy olyan elektronikai cikket vásároljon, ami szinte már mindenhez "ért". Gondoljunk csak bele! A mobiltelefonok. manapság a mindennapi ember számára nélkülözhetetlen eszközökké váltak, de már régen kinőtték saját hatáskörüket. Fényképezőgépekké, mp3 lejátszóvá, video telefonná avanzsáltak.


Az iPod piacon is megy a versengés. Az nVidia, ami egy grafikus chipeket gyártó és forgalmazó cég szeretne részt vállalni az iPodokkal elért hozamból. Persze, hogy ne legyen olyan egyszerű a dolga a Broadcom személyében akadt egy versenytársa. Az nVidia azt ajánlotta, hogy a jövőben gyártott iPodokba az általuk fejlesztett 3D gyorsító chipet fogja integrálni.

Nem megerősített forrásokból hallani, hogy az új iPod a régi SNES (Super Nintendo) éra játékait fogja játszani. Viszont akkor mi szükség lenne a 3D gyorsításra? Hiszen köztudott, hogy az SNES csak 2D játékokat futtat, elvétve egykét 3D hatásút. Ez eléggé fölösleges felár lenne egy iPodért csak azért, hogy játszhasson az ember a Super Mario Bros. című plattform klasszikussal.

Amire viszont jól lehetne használni az a video megjelenítés gyorsítása. Valószínűleg ez lenne az a terület amiért szükséges a fejlesztés, hiszen szeretnék esetleg a nagyobb élmény miatt nagyobb kijelzővel szállítani ezen kis okosságokat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?