11 °C Budapest

Bizalmat kapott az új lengyel kormány

Pénzcentrum
2006. július 20. 09:55

Bizalmat kapott az új lengyel kormány a parlamenti szavazáson. A 445 képviselőből 240 támogatta a Kaczynski vezette testületet. A kormánykoalíció a Jog és Igazságból, az Önvédelemből és a Lengyel Családok Ligájából áll. A szavazás eredménye megfelelt a várakozásoknak. A piac Kaczynskitől azt várja, hogy a kormányalakítás után a törvénykezési folyamat felgyorsul, megszületnek a remélt

Bizalmat kapott az új lengyel kormány a parlamenti szavazáson. A 445 képviselőből 240 támogatta a Kaczynski vezette testületet. A kormánykoalíció a Jog és Igazságból, az Önvédelemből és a Lengyel Családok Ligájából áll. A szavazás eredménye megfelelt a várakozásoknak.

A piac Kaczynskitől azt várja, hogy a kormányalakítás után a törvénykezési folyamat felgyorsul, megszületnek a remélt jogszabályok az adóváltozásokról és a közszféra reformjáról.

A parlament várhatóan augusztus 22 után foglalkozik majd a költségvetési reformmal és a 2007-es költségvetéssel. A befektetők ezeket a vitákat figyelhetik majd árgus szemekkel. Mind a miniszterelnök, mind a pénzügyminiszter eltökéltnek látszik, hogy a korábban meghatározott nominális plafonokat a deficit mértékére betartsák. Emellett azonban az őszi önkormányzati választások miatt némi kockázattal mindenképp számolni kell.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?