Olcsóbb lett Budapest!

Pénzcentrum
2006. július 18. 09:30

Az Economic Intelligence Unit internetes oldal világranglistájából kiderül, hogy Budapesten könnyebb megélhetésre találnak a külföldi üzletemberek, mint a világ fővárosainak nagy részében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.Elsősorban a deviza gyengülésének és az infláció relatív csökkenésének köszönhető, hogy a ranglistán Budapest hátrébb került, mint ahol eddig helyet foglalt. Az összehasonlítás alapjául nem a turisták vagy a helyi lakosság vásárlási szokásait, megélhetési költségeit vették figyelembe, hanem az idegen országba települő üzletemberek, és azok családja szempontjából fontosnak tartott, valamint szükséges kiadásokat - írja a Világgazdaság.

 


Ezen ranglistán a magyar főváros a világ 130 fővárosa közül a 93. helyet foglalja el, ezzel szemben tavaly még a 75. helyen állt. Így tehát megállapíthatjuk, hogy a külföldi üzletembereknek olcsóbb a magyar fővárosban élnie, mint a világ jónéhány részén.

Nyugat-Európa városai szintén olcsóbbak lettek a tengerentúliakhoz képest, viszont nagy meglepetésre a világ legdrágább fővárosa címet Oslo kapta meg, és Tokio csak a második lett. A szomszédos Európai Uniós országok közül Budapesthez viszonyítva egyedül Pozsony került hátrébb a rangsorban, a 95. helyet foglalva el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?