8 °C Budapest

Közepest kapott a magyar egészségügy

Pénzcentrum
2006. július 17. 13:00

A Health Consumer Powerhouse stockholmi kutatóintézet szigorú és bonyolult követelményrendszer alapján rangsorolta az európai országok egészségügyi rendszereit, melynek eredményeként hazánk a középmezőnyben kapott helyet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.A nyertes hatos tagjait a pontszámok terén nem sok választja el egymástól, a sor végén pedig meglepetésre az írek kullognak. A pontozás a következő 5 fő szempont szerint történt: betegjogok és tájékoztatás, várakozási idő, eredményesség, ellátás a közegészségügyben, gyógyszerek. Ezen kategóriákon belül is számos részletet vizsgáltak, összességében azonban elmondható, hogy meglepően jól teljesítettek a kelet-közép-európai államok, annak ellenére, hogy az egy főre jutó, egészségügyre fordított összeg itt sokkal alacsonyabb, mint a kontinens nyugati felén - írja a Népszabadság.


 

 


Az érdekesebb megállapítások közé tartozik, hogy minden második ország akadályozza a páciens hozzáférését saját orvosi anyagához. Csak minden harmadik országban lehet közvetlenül szakorvoshoz fordulni és három európai kormányból kettő késlelteti az új gyógyszerek bevezetését az ártámogatási rendszerbe.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?