26 °C Budapest

Egyre több a ciprusi és a görög turista hazánkban

Pénzcentrum
2006. július 10. 10:21

A KSH adatai szerint aanuár-májusban a kereskedelmi szálláshelyekre közel 1.1 millió külföldi vendég érkezett, ami 6%-kal alacsonyabb, mimt egy évvel korábban. Számottevő növekedés figyelhető meg a Ciprusról, Görögországból, Oroszországból, Kínából és Litvániából érkező állampolgárok vendégéjszakáinak számában. Az ország számára a legjelentősebb küldő országok (Németország, Nagy-Britannia,

Ausztria, Olaszország, USA, Franciaország) vendégéjszakáinak száma ugyanakkor rendre csökkent.
Az alábbiakban az összes küldő ország adatait szerepeltetjük egy táblázatban. Érdekes, hogy a magyar kiutazó turisták szempontjából érdekes Görögországból és Ciprusról egyre több vendég érkezik hazánkba (szamszerűleg továbbra is kevés). Dinamikus a növekedés Oroszországnál és Kínánál is, illetve néhány északi, baltikumi országnál. Ami sajnálatos, hogy a nagy küldő nyugati országok érdeklődése némileg lanyhult hazánk iránt.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?