17 °C Budapest

7.4%-os ipari növekedés

Pénzcentrum
2006. július 6. 12:05

Előzetes adatok alapján az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 2006 májusában 10%-kal, míg munkanaphatástól megtisztítva 7.4%-kal nőtt - közölte a KSH. A termelés volumene az év első öt hónapjában 10.3%-kal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. A növekedés mögött továbbra is a nagy ágazatok, a villamosgép- és műszergyártás, a híradástechnikai eszközök

Előzetes adatok alapján az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 2006 májusában 10%-kal, míg munkanaphatástól megtisztítva 7.4%-kal nőtt - közölte a KSH. A termelés volumene az év első öt hónapjában 10.3%-kal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában.

A növekedés mögött továbbra is a nagy ágazatok, a villamosgép- és műszergyártás, a híradástechnikai eszközök illetve a járműipar említhető. A viszonylag kedvező külső konjunktúra az exportértékesítést továbbra is magasan tarthatja. A forint gyengülése kedvezően érinti az exportpozíciókat, de bizonyos - nagy importigényű vállalatok - számára kedvezőtlen hatásokkal is jár.

Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanap-tényezővel is kiigazított ipari termelési index májusban 1.2%-kal emelkedett.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?