30 °C Budapest

7.4%-os ipari növekedés

Pénzcentrum
2006. július 6. 12:05

Előzetes adatok alapján az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 2006 májusában 10%-kal, míg munkanaphatástól megtisztítva 7.4%-kal nőtt - közölte a KSH. A termelés volumene az év első öt hónapjában 10.3%-kal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. A növekedés mögött továbbra is a nagy ágazatok, a villamosgép- és műszergyártás, a híradástechnikai eszközök

Előzetes adatok alapján az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 2006 májusában 10%-kal, míg munkanaphatástól megtisztítva 7.4%-kal nőtt - közölte a KSH. A termelés volumene az év első öt hónapjában 10.3%-kal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában.

A növekedés mögött továbbra is a nagy ágazatok, a villamosgép- és műszergyártás, a híradástechnikai eszközök illetve a járműipar említhető. A viszonylag kedvező külső konjunktúra az exportértékesítést továbbra is magasan tarthatja. A forint gyengülése kedvezően érinti az exportpozíciókat, de bizonyos - nagy importigényű vállalatok - számára kedvezőtlen hatásokkal is jár.

Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanap-tényezővel is kiigazított ipari termelési index májusban 1.2%-kal emelkedett.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?