1 °C Budapest

Észak-koreai fenyegetés: 6 rakétakilövés tegnap

Pénzcentrum
2006. július 5. 09:12

Észak-Korea folytatja rakétaprogramját, tegnap hat kísérletet hajtottak végre az ázsiai országban. A hat rakéta közül egy hosszú hatótávolságú volt, míg a maradék öt rövidebb (200-1000 km). Amerikai források szerint a hosszú hatótávolságú rakéta tesztje sikertelen volt, az eszköz a kilövés után kb. egy perccel megsemmisült. Észak-Korea folytatja rakétaprogramját, tegnap hat kísérletet

Észak-Korea folytatja rakétaprogramját, tegnap hat kísérletet hajtottak végre az ázsiai országban. A hat rakéta közül egy hosszú hatótávolságú volt, míg a maradék öt rövidebb (200-1000 km). Amerikai források szerint a hosszú hatótávolságú rakéta tesztje sikertelen volt, az eszköz a kilövés után kb. egy perccel megsemmisült.

Észak-Korea folytatja rakétaprogramját, tegnap hat kísérletet hajtottak végre az ázsiai országban. A hosszú hatótávúlságú rakéta elméletileg képes lenne elérni az USA nyugati partjait, de a kísérlet sikertelen volt, az eszköz a kilövés után kb. 40 másodperccel megsemmisült. A kisebb hatótávolságú rakéták (Scud-típus) tesztje feltehetően sikeres volt, a rakéták végül a Japán-tengerbe csapódtak.

A CNN tudósítása szerint a kísérletek nemzetközi aggodalmakat keltettek, ma reggel már ülésezik az ENSZ Biztonsági Tanácsa, hogy a világszervezet milyen módon reagáljon az eseményekre. Az észak-koreai történésekre legkorábban az USA, Japán, Dél-Korea és Ausztrália nyilvánított negatív véleményt, míg Kína egyelőre hallgat. Korábban Kína is a rakétaprogram korlátozására szólította fel Észak-Koreát.

Észak-Korea viselkedését a legtöbb ország provokatívnak tartja, de egyelőre határozott válaszlépések nincsenek. A nemzetközi hatalmak 2002 óta igyekeznek rávenni a kommunista országot, hogy hagyjon fel rakéta- illetve atomprogramjával. A tárgyalások eddig nem vezettek sikerre, a mostani eseményekkel Észak-Korea feltehetően tárgyalási pozícióját igyekszik erősíteni. Amerikai szakértői vélemények szerint ahhoz, hogy Észak-Korea hosszú hatótávolságú rakétával rendelkezzen, legalább még 10 év szükséges.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?