-8 °C Budapest

200 orvos a vádlottak padján

Pénzcentrum
2006. június 30. 10:00

Az eddig tanúként meghallgatott négyszáz orvos felénél vetődött fel annak gyanúja, hogy pénzt fogadtak el azért, hogy egy adott cég termékét írják fel betegeiknek. Az orvosok a cég által kiküldött orvoslátogatókkal előzetesen megállapodtak arról, hogy hány betegnél alkalmazhatják a vérzsírt csökkentő készítményt, honoráriumot pedig ennek megfelelően kaptak.

Az eddig tanúként meghallgatott négyszáz orvos felénél vetődött fel annak gyanúja, hogy pénzt fogadtak el azért, hogy egy adott cég termékét írják fel betegeiknek. Az orvosok a cég által kiküldött orvoslátogatókkal előzetesen megállapodtak arról, hogy hány betegnél alkalmazhatják a vérzsírt csökkentő készítményt, honoráriumot pedig ennek megfelelően kaptak - írja a Magyar Hírlap.

A büntetőeljárás 2004-ben az OEP feljelentése alapján indult. Az orvosok nagy része elismerte, hogy kapott valami juttatást, ám azt állították, hogy az az általuk végzett munka vagy szolgáltatás ellenértéke volt.

Azoknak az orvosoknak, akik vállalták, hogy a betegeknek a megjelölt termékeket rendszeresen felírják, különböző juttatásokat ígértek. Ez lehetett egy külföldi konferencia, félmilliós vásárlási utalvány, vagy több százezer forintos honorárium is.

Az orvosok mellett természetesen az orvoslátogatók büntetőjogi felelősségét is vizsgálják és az őket megbízó gyógyszerforgalmazó cégnél is keresik a felelősöket.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?