3 °C Budapest

200 orvos a vádlottak padján

Pénzcentrum
2006. június 30. 10:00

Az eddig tanúként meghallgatott négyszáz orvos felénél vetődött fel annak gyanúja, hogy pénzt fogadtak el azért, hogy egy adott cég termékét írják fel betegeiknek. Az orvosok a cég által kiküldött orvoslátogatókkal előzetesen megállapodtak arról, hogy hány betegnél alkalmazhatják a vérzsírt csökkentő készítményt, honoráriumot pedig ennek megfelelően kaptak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az eddig tanúként meghallgatott négyszáz orvos felénél vetődött fel annak gyanúja, hogy pénzt fogadtak el azért, hogy egy adott cég termékét írják fel betegeiknek. Az orvosok a cég által kiküldött orvoslátogatókkal előzetesen megállapodtak arról, hogy hány betegnél alkalmazhatják a vérzsírt csökkentő készítményt, honoráriumot pedig ennek megfelelően kaptak - írja a Magyar Hírlap.

A büntetőeljárás 2004-ben az OEP feljelentése alapján indult. Az orvosok nagy része elismerte, hogy kapott valami juttatást, ám azt állították, hogy az az általuk végzett munka vagy szolgáltatás ellenértéke volt.

Azoknak az orvosoknak, akik vállalták, hogy a betegeknek a megjelölt termékeket rendszeresen felírják, különböző juttatásokat ígértek. Ez lehetett egy külföldi konferencia, félmilliós vásárlási utalvány, vagy több százezer forintos honorárium is.

Az orvosok mellett természetesen az orvoslátogatók büntetőjogi felelősségét is vizsgálják és az őket megbízó gyógyszerforgalmazó cégnél is keresik a felelősöket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 30. 14:35