13 °C Budapest

Jogtalanul emelt - azt hitte "lenyelik"

Pénzcentrum
2006. június 23. 06:50

Több utazási iroda is jogtalanul emelte árait, közvetlenül a kiutazás előtt. Az emelések legfőbb oka a kerozindíj. Azonban a hatályos jogszabályok szerint ez nem lehetséges - közölte a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (FvF).

Több utazási iroda is jogtalanul emelte árait, közvetlenül a kiutazás előtt. Az emelések legfőbb oka a kerozindíj. Azonban a hatályos jogszabályok szerint ez nem lehetséges - közölte a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (FvF).

Több ember zsebéből is jogtalanul vesznek ki pénzt az utazási irodák, amennyiben az utazási szerződés megkötése után, az utazás előtt 20 nappal árat emelnek - áll a közleményben, amely szerint az utóbbi időben előfordult, hogy ezt a kerozindíj bevezetésével indokolták, ami a hatályos magyar jogszabály alapján nem lehetséges.

A díj emelésére kizárólag a közlekedési költségek nemzetközi egyezményen alapuló díjszabási vagy hatósági árának változása miatt, továbbá egyes szolgáltatásokkal kapcsolatos adó, illeték, valamint a szolgáltatóval kötött szerződésben szereplő deviza forintárfolyamának időközi változása miatt kerülhet sor.

Az áremeléseket a fogyasztók többnyire "lenyelik", mivel nem ismerik jogaikat. Pedig fontos tudni, hogy amennyiben egy ilyen változtatás, áremelés történik, az utasok nem saját érdekkörben állhatnak el a szerződéstől, s így nemhogy kötbért nem kell fizetniük, hanem több mindenre, így akár kártérítésre is jogosultak.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm