26 °C Budapest

Mi lesz a foglalkoztatással? Nem tudják...

Pénzcentrum
2006. június 20. 09:00

A gazdasági kabineten belül nem készültek hatástanulmányok a kormány tervezett intézkedéseinek foglalkoztatási hatásaival kapcsolatosan - írja a Napi Gazdaság. Tegnap a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság ülésén a minisztériumok illetékesei nem tudták megmondani, hogy a számos adó- és járulékemelés milyen hatással van a munkaerőpiacra. A munkaügyi tárca főtanácsosa a lapnak úgy

A gazdasági kabineten belül nem készültek hatástanulmányok a kormány tervezett intézkedéseinek foglalkoztatási hatásaival kapcsolatosan - írja a Napi Gazdaság. Tegnap a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság ülésén a minisztériumok illetékesei nem tudták megmondani, hogy a számos adó- és járulékemelés milyen hatással van a munkaerőpiacra.

A munkaügyi tárca főtanácsosa a lapnak úgy nyilatkozott, hogy nagyon nehéz előre jelezni a hatásokat, ezért az utólagos piackövetés mellett döntöttek. Amennyiben szükséges, az emelkedő igényekhez szabják a foglalkoztatáspolitikai eszköztárat. A főtanácsos szerint elképzelhető, hogy a rendelkezésre álló eszközök előirányzatai között is elképzelhető átcsoportosítás. Az, hogy a munkanélküliség kezelésére szánt összforrásokat emelik-e, az politikai döntés.

A Napi számításai szerint a járulékemelés és a duplájára emelkedő járulékalap az átlagos havi 169 ezer Ft-os bérnél 19%-os nettó bércsökkenést is eredményezhet.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?