31 °C Budapest

Két hónapos mélypontján az ausztrál dollár

Pénzcentrum
2006. június 14. 17:29

Két hónapos minimumára csökkent az ausztrál dollár, miután az AUD/USD kurzus a délutáni órákban megközelítette a 0.7350-es szintet. Az ausztrál deviza napok óta tartó esésében komoly szerepet játszott az arany és a nyersanyagok árában bekövetkezett jelentős korrekció, ami Ausztrália számára, amely jelentős exporttal rendelkezik, meglehetősen kedvezőtlen fejlemény. Ugyancsak az ausztrál dollár

ellen hat, az amerikai dollárral szembeni kamatkülönbözet erodálódása, miután újra felerősödtek az Egyesült Államokban az további kamatemelési várakozások.

A ma közzétett ausztrál fogyasztói bizalmi index szintén nem a legkedvezőbben alakult, miután az index 8 havi minimumra csökkent a növekvő üzemanyagárak, és a magas kamatszint következményeként. A fogyasztási kiadások alakulása azért is fontos a gazdaság számára, mivel a GDP 60%-át adja, és az I. negyedévben 0,6%-kal járult hozzá a gazdasági növekedéshez. A fogyasztói bizalmi index a következő időszakban tovább csökkenhet, mivel a benzinár továbbra is magas szinten van, valamint az ausztrál tőzsde a világon számos tőzsdéhez hasonlóan, 3 év óta nem látott ütemben csökkent az elmúlt időszakban. Az ausztrál központi bank a legutolsó ülésén, több mint egy év után, kénytelen volt 25 bázisponttal 5,75%-ra megemelni a kamatszintet, az infláció megfékezése céljából. Ez a lépés szintén a fogyasztás visszaesésének irányába hathat. A kiadások élénküléséhez pedig az járulhat hozzá, hogy mérséklődtek az adóterhek, és 30 éves minimumra csökkent a munkanélküliség.
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?