Török intervenció: pánik vagy nyugalom?

Pénzcentrum
2006. június 13. 13:47

A reggeli rendkívül rosszul sikerült török államkötvény aukció után interveniálet a jegybank a líra védelmében. A beavatkozás után az árfolyam némileg erősödött, de a befektetők szerint tartós hatás nem várható. A globális hangulat lesz továbbra is meghatározó a piacokon. A mai bevatakozás után nagy a valószínűsége, hogy a következő napok újabb intervenciókat hoznak. A legutóbbi kamatemelés

A reggeli rendkívül rosszul sikerült török államkötvény aukció után interveniálet a jegybank a líra védelmében. A beavatkozás után az árfolyam némileg erősödött, de a befektetők szerint tartós hatás nem várható. A globális hangulat lesz továbbra is meghatározó a piacokon.

A mai bevatakozás után nagy a valószínűsége, hogy a következő napok újabb intervenciókat hoznak. A legutóbbi kamatemelés és a mostani beavatkozás azonban hordoz némi tanulságot a piac számára: ez a jegybank sokkal poraktívabb mint a májusi - állapítja meg a Lehman Brothers elemzője.

A jegybanki magatartás sikerét valószínű nem az árfolyam erősödése jelentené, sokkal inkább a volatilitás csökkenése a piacon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?