31 °C Budapest

Török intervenció: pánik vagy nyugalom?

Pénzcentrum
2006. június 13. 13:47

A reggeli rendkívül rosszul sikerült török államkötvény aukció után interveniálet a jegybank a líra védelmében. A beavatkozás után az árfolyam némileg erősödött, de a befektetők szerint tartós hatás nem várható. A globális hangulat lesz továbbra is meghatározó a piacokon. A mai bevatakozás után nagy a valószínűsége, hogy a következő napok újabb intervenciókat hoznak. A legutóbbi kamatemelés

A reggeli rendkívül rosszul sikerült török államkötvény aukció után interveniálet a jegybank a líra védelmében. A beavatkozás után az árfolyam némileg erősödött, de a befektetők szerint tartós hatás nem várható. A globális hangulat lesz továbbra is meghatározó a piacokon.

A mai bevatakozás után nagy a valószínűsége, hogy a következő napok újabb intervenciókat hoznak. A legutóbbi kamatemelés és a mostani beavatkozás azonban hordoz némi tanulságot a piac számára: ez a jegybank sokkal poraktívabb mint a májusi - állapítja meg a Lehman Brothers elemzője.

A jegybanki magatartás sikerét valószínű nem az árfolyam erősödése jelentené, sokkal inkább a volatilitás csökkenése a piacon.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?