7 °C Budapest

A miniszter takargatnivalója

Pénzcentrum
2006. június 7. 06:50

Molnár Lajos, egészségügyi miniszterjelölt, az Országgyűlés illetékes bizottsága előtt több kérdésre nem válaszolt, például arra sem, hogy lesz-e vizitdíj.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Molnár Lajos, egészségügyi miniszterjelölt, az Országgyűlés illetékes bizottsága előtt több kérdésre nem válaszolt, például arra sem, hogy lesz-e vizitdíj - írja az InfoRadió.hu

Csupán annyit mondott, egyelőre nincs döntés a vizitdíjról. A szabad demokrata miniszterjelölt igazi vizitdíjnak a hálapénzt nevezte, amelyet fel akar számolni.

Az állam nem akar kórházakat eladni - mondta -, az intézményeket azonban azoknak kell működtetni, akik erre a legalkalmasabbak. Erről pedig az önkormányzatoknak kell dönteniük.

Molnár Lajos a mentési feladatot állami kézben tartaná, a betegszállítást azonban vállalkozókra bízná. Azt is mondta, hogy a hatéves orvosi egyetemi képzés után nem biztos, hogy a szakorvosi képzést is az államnak kellene finanszíroznia.

A jelölt a kormányprogram csütörtöki és pénteki parlamenti vitájára hivatkozva több kérdésre nem válaszolt. Például arra sem, milyen elbocsátások várhatók az egészségügyben és mi lesz a több-biztosítós modell sorsa.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?