2 °C Budapest

Mennyibe kerül az ingyenszatyor?

Pénzcentrum
2006. június 6. 05:30

Ettől a héttől kezdve az IKEA minden műanyag szatyorért 5 pennyt számít fel vásárlóinak, mely ár szeptembertől 10 pennyre emelkedik Nagy-Britanniában. Tavaly a svéd lánc 32 millió szatyrot adott ingyen, a jelenlegi lépés így a cég környezettudatosságát hivatott hirdetni.Az akciót korábban Edinburghban két éven keresztül tesztelték és azt tapasztalták, hogy 90%-kal visszaesett a környezetkárosító tasakok forgalma. A műanyag szatyrok árának emelése mellett bevezetik a környezetbarát tasakokat is, melyek újrahasznosíthatók és a tervek szerint olcsóbbak lesznek a plasztikoknál.

Az IKEA mellett a Tesco is igyekszik a környezetbarát megoldás felé terelni vásárlóit, jelenleg 10 pennyért adja a hipermarket az újrahasznosítható szatyrokat. (Az Aldi és a Lidl már korábban sem adta ingyen a szatyrokat.)

Szakértők szerint azonban az újrahasznosítható, lebomló szatyrok sem tekinthetők környezetbarát megoldásnak, hiszen a lebomlás közben az üvegházhatást erősítő gázok szabadulnak fel belőlük. A végső megoldást minden bizonnyal nem a láncok egyedi kezdeményezései hozzák majd el, hanem egy központilag bevezetendő adó, mely negatív ösztönzőként hat.
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?