Akkor is fizetsz, ha képviselő vagy!

Pénzcentrum
2006. május 26. 15:00

A korábbi 492 bizottsági helyből 386 marad az új országgyűlésben - mondta Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. A házbizottság alakuló ülésén született döntés értelmében egy képviselő csak egy bizottságnak lehet a tagja. Minden bizonnyal változik a képviselői költségtérítések rendszere is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A korábbi 492 bizottsági helyből 386 marad az új országgyűlésben - mondta Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. A házbizottság alakuló ülésén született döntés értelmében egy képviselő csak egy bizottságnak lehet a tagja. Minden bizonnyal változik a képviselői költségtérítések rendszere is - írja az InfoRádió.

Szili Katalin közölte: az alakuló ülésen a képviselők teljes egyetértéssel fogadták el az Országgyűlés május 30-i ülésének napirendjét. Abban is egyetértettek, hogy az új kormány megalakulása előtt nem lesz lehetőség interpellációra és napirend előtti felszólalásra.

A május 30-i ülésen a parlamenti elé kerül a minisztériumok felsorolásáról és a képviselők költségtérítéséről szóló törvény. Utóbbiról Szili Katalin elmondta: a frakciók további lépéseket akarnak tenni a reformok érdekében.

Az átalakítani kívánt pontok között szerepel a szállásköltségek megállapítása, illetve a költségtérítések differenciálása. A képviselők várhatóan lemondanak az ingyenes utazásról a közforgalmú járműveken.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A most elfogadott bizottsági szerkezet a jövő héttől hatályos.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?