Kormányprogram: megvan az első változat, előrehaladott koalíciós egyeztetés

Pénzcentrum
2006. május 17. 12:34

Elkészült a kormányprogram első változata - nyilatkozta az Inforádiónak Gál J. Zoltán. A MEH politikai államtitkára szerint az igazgatás és az államreform ügyében már megállapodott az MSZP és az SZDSZ, de hamarosan dűlőre jutnak az egészségügy átalakítását illetően is. A jövő héten megindul az egyeztetés a három ellenzéki párt vezetőivel és a fontosabb társadalmi szervezetekkel is. A

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

kormányprogram várhatóan május 30-án kerül az Országgyűlés elé.

Elkészült a kormányprogram első változata - nyilatkozta az Inforádiónak Gál J. Zoltán. A MEH politikai államtitkára szerint az igazgatás és az államreform ügyében már megállapodott az MSZP és az SZDSZ, de hamarosan dűlőre jutnak az egészségügy átalakítását illetően is. Gál elmondta, hogy az MSZP és az SZDSZ között zajló koalíciós tárgyalások olyan fázisba jutottak, hogy egyes területeken már megszületett, más területeken pedig nagyon közel van a megállapodás.

"A kijelölt miniszterelnök első dolga a kormány megalakulása után az lesz, hogy mintegy 18 törvényjavaslatot a parlament elé terjesszen. Ezek nagyobb része az államreform ügyét érinti, ezen belül egyfelől a központi közigazgatás és az önkormányzati igazgatás átszervezését" - mondta Gál J. Zoltán az Inforádiónak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?