28 °C Budapest

Csalt a Nike? - Már vizsgálják!

Pénzcentrum
2006. május 17. 05:30

Eljárást indítottak a francia hatóságok a Nike európai részlege ellen, mivel erős a gyanú, hogy a Paris Saint-Germaint is szponzoráló cég részt vett a klubnál folytatott csalásokban.A neve elhallgatását kérő hivatalnok francia lapoknak elmondta, hogy a Nike-t csalás mellett bűnrészességgel is vádolják, mivel a cég állítólag segített a fociklubnak a fekete foglalkoztatásban.

A nyomozás eleinte a klub 1998 és 2003 között bonyolított átigazolási ügyeire fókuszált, hamar felmerült azonban a gyanú, hogy jogdíjnak álcázott összegeket utaltak át a játékosoknak, így spórolva meg a foglalkoztatáshoz kapcsolódó egészségügyi és jóléti kiadásokat.

A Nike állítólag plusz összegeket fizetett azoknak a játékosoknak, akik a márka imázsát promotálták, ezzel támogatva a klubnál folyó csalást.

A Nike európai részlege cáfolja a vádakat és a továbbiakban is együttműködik a hatóságokkal, hogy kiderüljön a teljes igazság - mondta el a cég szóvivője.
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?