Amitől mindenki fél: mit várhatunk?

Pénzcentrum
2006. május 17. 14:12

Szűk fél óra maradt az amerikai inflációs adatok publikációjáig. A piac a teljes indexre 0.6%-os értéket vár áprilisra a márciusi 0.4% után. A maginflációnál a várakozás 0.2%, éves szinten 2.1%. A piac és a FED is elsősorban a maginflációra súlyoz, tehát ha itt negatív meglepetés lesz, arra a piac igen negatívan reagálhat a kamatemelési várakozások erősödése miatt. Ami eddig tudható, hogy a

Szűk fél óra maradt az amerikai inflációs adatok publikációjáig. A piac a teljes indexre 0.6%-os értéket vár áprilisra a márciusi 0.4% után. A maginflációnál a várakozás 0.2%, éves szinten 2.1%. A piac és a FED is elsősorban a maginflációra súlyoz, tehát ha itt negatív meglepetés lesz, arra a piac igen negatívan reagálhat a kamatemelési várakozások erősödése miatt.

Ami eddig tudható, hogy a gázolaj ára áprilisban 13%-kal emelkedett, a kőolaj ára 10.8%-kal. A földgáz ára 4%-kal, a fűtőolajé 11.5%-kal nőtt. Az adatokból látható, hogy energia oldalról igen erőteljes a nyomás, de ez a többi termékcsoportba eddig korlátozottan mutatható meg.

Az infláció az egyik leginkább figyelt indikátor az utóbbi időszakban, a piac igen szenzitív a megeleptésekre. Az adatok 14:30-kor leszenk ismertek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?