30 °C Budapest

Amitől mindenki fél: mit várhatunk?

Pénzcentrum
2006. május 17. 14:12

Szűk fél óra maradt az amerikai inflációs adatok publikációjáig. A piac a teljes indexre 0.6%-os értéket vár áprilisra a márciusi 0.4% után. A maginflációnál a várakozás 0.2%, éves szinten 2.1%. A piac és a FED is elsősorban a maginflációra súlyoz, tehát ha itt negatív meglepetés lesz, arra a piac igen negatívan reagálhat a kamatemelési várakozások erősödése miatt. Ami eddig tudható, hogy a

Szűk fél óra maradt az amerikai inflációs adatok publikációjáig. A piac a teljes indexre 0.6%-os értéket vár áprilisra a márciusi 0.4% után. A maginflációnál a várakozás 0.2%, éves szinten 2.1%. A piac és a FED is elsősorban a maginflációra súlyoz, tehát ha itt negatív meglepetés lesz, arra a piac igen negatívan reagálhat a kamatemelési várakozások erősödése miatt.

Ami eddig tudható, hogy a gázolaj ára áprilisban 13%-kal emelkedett, a kőolaj ára 10.8%-kal. A földgáz ára 4%-kal, a fűtőolajé 11.5%-kal nőtt. Az adatokból látható, hogy energia oldalról igen erőteljes a nyomás, de ez a többi termékcsoportba eddig korlátozottan mutatható meg.

Az infláció az egyik leginkább figyelt indikátor az utóbbi időszakban, a piac igen szenzitív a megeleptésekre. Az adatok 14:30-kor leszenk ismertek.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?