Vezért váltott a Tesco

Pénzcentrum
2006. május 16. 11:12

A Tesco-Global Zrt-t augusztustól új vezérigazgató irányítja. Paul Kennedy-től James McCann veszi át a brit áruházlánc magyarországi leányvállalatának vezetését. Paul Kennedy új megbízást kap, és mint Nemzetközi Formátum Igazgató folytatja pályafutását a Tesco Csoportnál.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Paul Kennedy (56), 1997-től, kilenc éve áll a Tesco-Global Áruházak élén. Vezérigazgatósága alatt a Tesco Magyarország vezető kiskereskedelmi vállalatává vált, mely összesen 88 áruházában több mint 17,000 munkavállalót alkalmaz. A Tesco-Global Zrt. Paul Kennedy vezetésével a 2005-ös pénzügyi évben 14%-os növekedéssel 473 milliárd forint forgalmat ért el. Érdemeinek elismeréseként 2002-ben a Brit Lovagrend kitüntetését, illetve 2004-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjét vehette át.

James McCann (36), Malajziából érkezik Magyarországra, ahol jelenleg szintén vezérigazgatói posztot tölt be. Kereskedelemben és élelmiszeriparban szerzett szakmai tapasztalatokkal 2002-ben csatlakozott a Tesco-hoz. Malajziában munkatársaival átdolgozta és felfrissítette az áruháznyitási programot, és fellendítette az üzletmenetet.

"Paul Kennedy sikeres üzletet épített az elmúlt kilenc év során Magyarországon. Ez az új kinevezés lehetőséget ad arra, hogy tapasztalatait a Tesco Csoport javára kamatoztassa." - nyilatkozta Philip Clarke, a Tesco Csoport IT és Nemzetközi Igazgatója.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?