Vezért váltott a Tesco

Pénzcentrum
2006. május 16. 11:12

A Tesco-Global Zrt-t augusztustól új vezérigazgató irányítja. Paul Kennedy-től James McCann veszi át a brit áruházlánc magyarországi leányvállalatának vezetését. Paul Kennedy új megbízást kap, és mint Nemzetközi Formátum Igazgató folytatja pályafutását a Tesco Csoportnál.


Paul Kennedy (56), 1997-től, kilenc éve áll a Tesco-Global Áruházak élén. Vezérigazgatósága alatt a Tesco Magyarország vezető kiskereskedelmi vállalatává vált, mely összesen 88 áruházában több mint 17,000 munkavállalót alkalmaz. A Tesco-Global Zrt. Paul Kennedy vezetésével a 2005-ös pénzügyi évben 14%-os növekedéssel 473 milliárd forint forgalmat ért el. Érdemeinek elismeréseként 2002-ben a Brit Lovagrend kitüntetését, illetve 2004-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjét vehette át.

James McCann (36), Malajziából érkezik Magyarországra, ahol jelenleg szintén vezérigazgatói posztot tölt be. Kereskedelemben és élelmiszeriparban szerzett szakmai tapasztalatokkal 2002-ben csatlakozott a Tesco-hoz. Malajziában munkatársaival átdolgozta és felfrissítette az áruháznyitási programot, és fellendítette az üzletmenetet.

"Paul Kennedy sikeres üzletet épített az elmúlt kilenc év során Magyarországon. Ez az új kinevezés lehetőséget ad arra, hogy tapasztalatait a Tesco Csoport javára kamatoztassa." - nyilatkozta Philip Clarke, a Tesco Csoport IT és Nemzetközi Igazgatója.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?