Gyengül a pánik: 267.5-nél az árfolyam

Pénzcentrum
2006. május 15. 13:22

A nap reggeli eladási pánik után kis korrekció tapasztalható a bankközi piacon. Egy euróért most 267.5 Ft-ot kell adni a bankközi piacon, ami kb. másfél forintos erősödés a reggeli leggyengébb szinthez képest. A hosszabb lejératú papíroknál egy kb. 10 bp-os hozamnövekedés következett be. Továbbra is a pénteki zárószintnél gyengébb, de a reggeli pánik-eladásnál erősebb szinten mozog a forint

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A nap reggeli eladási pánik után kis korrekció tapasztalható a bankközi piacon. Egy euróért most 267.5 Ft-ot kell adni a bankközi piacon, ami kb. másfél forintos erősödés a reggeli leggyengébb szinthez képest. A hosszabb lejératú papíroknál egy kb. 10 bp-os hozamnövekedés következett be.

Továbbra is a pénteki zárószintnél gyengébb, de a reggeli pánik-eladásnál erősebb szinten mozog a forint árfolyam az euróval szemben. 267.5 Ft-ot kell adni az euróért most a bankközi piacon. A zloty szintén lényegesen gyengébb szinten mozog a pénteki értékekhez képest, a politikai bizonytalanság csak erősíti a folyamatot.

A FED kamatemelés és a kamatemelési várakozások erősödése (EKB) általánosan elbizonytalanította a feltörekvő piaci befektetőket. A török gazdasággal kapcsolatosan viszonylag kedvezőtlen makroadatok, a lengyel populista erők megjelenése a varsói kormányban a régiós piacok iránti aggodalmakat csak fokozták.

A kilátásokat tekintve egyelőre úgy tűnik, egy igen erős viszonylag rövid távú korrekció tanúi lehetünk. A forint árfolyama a következő napokban akár a mostani szinten is ragadhat, de egy ambíciózus kormányprogrammal a nemzetközi helyzet stabilizálódása mellett ismét közelebb kerülhetünk a 260-as szinthez.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?