25 °C Budapest

Izmosodó brit miépesek és Blair kudarca

Pénzcentrum
2006. május 10. 13:51

A brit helyhatósági választásról cikkezik az amerikai Christian Science Monitor. A konzervatív napilap szigetországi tudósításában mindamellett, hogy ismerteti Tony Blair helyzetének igencsak kényes mivoltát és a toryk előretörését, nagyrészt a Brit Nemzeti Párt (BNP) sikerével foglalkozik. A bevándoró-ellenes és EU-szkeptikus Brit Nemzeti Pártról szólva egy, a lapnak nyilatkozó szakértő

A brit helyhatósági választásról cikkezik az amerikai Christian Science Monitor. A konzervatív napilap szigetországi tudósításában mindamellett, hogy ismerteti Tony Blair helyzetének igencsak kényes mivoltát és a toryk előretörését, nagyrészt a Brit Nemzeti Párt (BNP) sikerével foglalkozik.

A bevándoró-ellenes és EU-szkeptikus Brit Nemzeti Pártról szólva egy, a lapnak nyilatkozó szakértő megjegyzi: indokolatlan derűlátás azt hinni, hogy a britek be lennének oltva a szélsőséges jobboldali pártok ellen. Bár az ellenfelek kezében továbbra is nagy fegyver pártot fasisztának minősíteni, ez a jelző a fiatalabbak körében már ódon történelemnek számít.

Érdemes figyelni erre az európai tendenciára, egyre több párt toboroz magának híveket az uniót ostorozó retorikával és az extremista muszlim bevándorlókkal szembeni félelmeket kihasználva. Persze kérdéses, sikerül-e gyökeret eresztenie a BNP-nek a ködös Albionban, vagy mostani voksaik csak proteszt-szavazatok, a Blair-kormány kritikája.
A kontinensen amúgy több radikális jobboldali erő is folyamatosan a felszínen van, elég csak Le Pen Nemzeti Frontjára, vagy Umberto Bossi Északi Ligájára gondolnunk. Felvetődik a kérdés: egyenes arányosság van-e a bevándorlók növekedésének üteme és a nemzeti-radikális pártok térnyerése között?

Elharapódzni látszanak az indulatok a baloldalon is Britanniában. Az önkormányzati választások kudarca, a hebehurgya módon végbevitt kormányátalakítás, és ötven alsóházi labour képviselőnek a miniszterelnökhöz intézett ultimátuma után Gordon Brown pénzügyminiszter finoman ajtót mutatott Tony Blairnek. Ahogy a brit The Daily Telegraph erről beszámol, Brown - aki egyébként a Munkáspárt elnöke is egyben - megemlítette, semmiképp sem szabad olyan "kusza és méltatlan" váltást végrehajtani a hatalomban, mint ahogy azt Margaret Thatcher tette anno 1990-ben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ezzel Tony Blairnek üzent a kormányfői bársonyszék várományosaként számon tartott Brown, felhívva őt arra, hogy tartsa be ígéretét, és úgy mondjon le posztjáról, hogy utódjának legyen elég ideje építkezni a 2009-ben vagy 2010-ben esedékes országgyűlési választásokra.

Történelmi mélypontra süllyedt a Munkáspárt támogatottsága a királyságban, alig 30%, szemben a konzervatívok 38%-ával. Nemhiába fogadkozik Brown, hogy a következő fő feladat, ami párt előtt áll, az az emberek bizalmának visszaszerzése.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?