2 °C Budapest

Vártnál kisebb államháztartási hiány

Pénzcentrum
2006. május 9. 17:01

Áprilisban - januárhoz és februárhoz hasonlóan, márciussal ellentétben - ismét a prognózisnál kisebb hiánnyal zárt az államháztartás. A deficit az első négy hónapban az éves előirányzat 58.5%-a. Az év negyedik hónapjában az államháztartás hiánya 115 milliárd forint volt. A minisztérium prognózisa 159.2 milliárd forint deficittel számolt. Áprilisban az államháztartás hiánya több mint 44

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Áprilisban - januárhoz és februárhoz hasonlóan, márciussal ellentétben - ismét a prognózisnál kisebb hiánnyal zárt az államháztartás. A deficit az első négy hónapban az éves előirányzat 58.5%-a.

Az év negyedik hónapjában az államháztartás hiánya 115 milliárd forint volt. A minisztérium prognózisa 159.2 milliárd forint deficittel számolt. Áprilisban az államháztartás hiánya több mint 44 milliárddal lett kisebb.

Az államháztartáson belül a központi költségvetés 111.5 milliárd forintos, a társadalombiztosítási alapok pedig 9.5 milliárd forintos hiánnyal zártak. Az elkülönített állami pénzalapok többlete 6 milliárd forint volt.

Az év első négy hónapjában az államháztartásban az előrejelzett 948.4 milliárd forinttal szemben a hiány 904.2 milliárd forint volt. Az év egészére a terv 1,545.8 mrd Ft.

Az alrendszerek április végi - privatizációs bevételek nélküli - főbb pénzforgalmi adatai a következők:

Forrás: PM

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?