3 °C Budapest

Folytatódnak a koalíciós egyeztetések - 9 téma

Pénzcentrum
2006. május 2. 09:02

Június közepére megalakulhat a második Gyurcsány-kormány. Bár Balatönöszödönm a kiszivárgott információk szerint személyi kérdésekről nem tárgyaltak, a kormányprogram két héten belül kész lehet. Ma folytatódnak az egyeztetések a koalíciós partnerek között (MSZP-SZDSZ). Minden feltétel adott a koalícióhoz, a második Gyurcsány-kormány megalakulásához. Az MSZP és az SZDSZ meg fog tudni

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Június közepére megalakulhat a második Gyurcsány-kormány. Bár Balatönöszödönm a kiszivárgott információk szerint személyi kérdésekről nem tárgyaltak, a kormányprogram két héten belül kész lehet. Ma folytatódnak az egyeztetések a koalíciós partnerek között (MSZP-SZDSZ).

Minden feltétel adott a koalícióhoz, a második Gyurcsány-kormány megalakulásához. Az MSZP és az SZDSZ meg fog tudni állapodni - közölte az MTI tudósítása szerint pénteken a balatonőszödi kormányüdülőben tartott sajtótájékoztatón Gál J. Zoltán és Horn Gábor. A Miniszterelnöki Hivatal szocialista és szabad demokrata politikai államtitkára azt mondta, hogy június közepén meg tud alakulni a második Gyurcsány-kormány.

A tárgyalásokon kilenc témakört vitattak meg: közjog, államigazgatás, közigazgatás, oktatás, egészségügy, gazdaságfejlesztés, munkahelyteremtés, gyermekszegénység, és az Új Magyarország program.

A nyilatkozók szerint egyetlen egy személyi kérdés sem került szóba, csak a kormányprogramról tárgyaltak. Gál J. szerint május végére készülhet el a kormányprogram. Ha ez megtörtént, mintegy másfél tucat törvényjavaslatot terjesztenek az Országgyűlés elé. A javaslatok között szerepelnek kétharmados, valamint elképzelhető, hogy alkotmánymódosítást igénylő törvények is.

A Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára elmondta, hogy a jövő héten a kilenc témakör szerint folytatódó tárgyalások során még hosszú ideig nem kerülnek szóba személyi kérdések, előbb a programokról és a kormányzati struktúráról tárgyalnak - írja az MTI.

- Meg fogunk tudni állapodni, nyilván kompromisszumokat kell kötnünk - emelte ki Horn Gábor SZDSZ-es politikus, hozzátéve, hogy a következő két hétben készülhet el a kormányprogram tervezete.

Kérdésre válaszolva az MTI azt írta, hogy a két politikus szerint a csütörtök-pénteki egyeztetésen az adórendszer kérdése nem került szóba. Egy másik kérdés kapcsán úgy fogalmaztak, a két párt egészségügyi programjában több a hasonlóság, mint a különbség.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?