-8 °C Budapest

A tüneti kezelés már nem elég: mit kell csinálni az új kormánynak? (Portfolio/CEMI konferencia)

Pénzcentrum
2006. április 28. 12:14

Folynak a koalíciós tárgyalások, a sajtó a leendő kormány névsorát találgatja. A gazdaságpolitika illetve a pénzügypolitika továbbra is a legkényesebb területek. A magyar költségvetési hiány tavaly a legmagasabb volt az unióban, mindenki számára világos, hogy deficitet kell csökkenteni, de ha lehet minimális növekedési kockázattal és a népszerűség elvesztése nélkül. Lehet-e ilyen programot

készíteni, illetve ki lehet az a személy, aki képes lenne ennek koordinálására? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a portfolio.hu és a CEMI közös szakmai konferenciája május 3-án.

Eddig a reformok többsége tabu volt a magyar gazdaságpolitikában. A közigazgatás számos redundanciától szenved, a működés költségei rendkívül magasak. A szociális ellátórendszer finanszírozása szintén nem tartósan fenntartható a jelenlegi formában, a társadalombiztosítási alapok jelentős hiánnyal küzdenek.

Már nem elég a tüneti kezelés, a piacok is érdemi változtatásra várnak. Nagy kérdés, hogy milyen szférákhoz és milyen mértékben kell hozzá nyúlni. A jelenlegi helyzetben a magyar gazdaság számos szempontból túladóztatott, mégis az állami intézmények finanszírozási problémákkal küzdenek.

Meg kell tehát határozni az állami feladatok pontos körét, a finanszírozáshoz kell egy átfogó adóreform, a nyugdíjrendszert át kell gondolni ismét, az egészségügyet meg kell gyógyítani. Az egyik kulcstényező minden reform tekintetében a magyar munkaerő jobb kihasználása, a foglalkoztatás növelésének elősegítése állami részről.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A konferencián ismertetett program ehhez a folyamathoz az első lépéseket, a célokat vázolja fel, a konkrét megvalósítás részleteinek kidolgozása a kormány feladata. A konferencián ismertetett szakértői programra a kormányzat részéről személyesen reagál Kóka János ügyezető gazdasági miniszter.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?