4 °C Budapest

Mennyire vagyunk e-felkészültek? - az Economist megmondja

Pénzcentrum
2006. április 26. 12:28

Egyre fejlettebb a világ az elektronikus kommunikáció és szolgáltatások terén - állapítja meg az Economist Intelligence Unit (EIU). Az internet felhasználók száma átlépte az 1 milliárdot és több mint 2 milliárd embernek van mobil telefonja. Az EIU éves rendszerességgel értékeli a felkészültséget, az országlista ismét elkészült. Megállapítható, hogy a legtöbb ország javított pontszámán,

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

természetesen ez nem jelenti, hogy a rangsorban is előrébb került. Az élen Dánia áll, melyet az USA és Svájc követ. Hazánk a 68 országos listán a középmezőnyben van 32. helyezésével.

A digitális forradalomnak úgy tűnik nincsenek határai. Az EIU által készített listán a legtöbb ország javítani tudta felkészültségét az elektronikus szolgáltatások terén. Nagyobb javulás elsősorban a fejletlenebb országoknál következett be, emiatt a különbség az éllovasok és a lemaradók között csökkent.

Hazánk a tavalyi 30. helyről a 32-re csúszott vissza. Csehország szintén a 32. (tavaly 29.), Lengyelország 34. (tavaly 32.), Szlovákia a 34. helyről a 36-ra lépett vissza.

A lista közel 100 kvalitatív és kvantitatív feltétel alapján készül. Az értéklés hat kategória alapján történik: technológiai infrastruktúra, üzleti környezet, lakossági és üzleti alkalmazkodás, szociális és kulturális környezet, törvényi feltételek és kiegészítő e-szolgáltatások.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?