21 °C Budapest

Ha lassabban is, de tovább fogyunk

Pénzcentrum
2006. április 24. 11:15

Az év első két hónapjában mérséklődött a népességfogyás üteme - közölte a KSH. Csökkent a születésszám és a halálozások száma, kevesebb házasságot kötöttek, mint az előző év azonos időszakában. A népesség becsült lélekszáma az időszak végén 10,074 ezer fő volt. Az előzetes adatok szerint 2006 első két hónapjában 15,615 gyermek született, 21,950 lakos hunyt el, és csaknem 3,000 házasságkötés

Az év első két hónapjában mérséklődött a népességfogyás üteme - közölte a KSH. Csökkent a születésszám és a halálozások száma, kevesebb házasságot kötöttek, mint az előző év azonos időszakában. A népesség becsült lélekszáma az időszak végén 10,074 ezer fő volt.

Az előzetes adatok szerint 2006 első két hónapjában 15,615 gyermek született, 21,950 lakos hunyt el, és csaknem 3,000 házasságkötés történt. Az újszülöttek száma mintegy 200 gyermekkel, 1.3 százalékkal volt kevesebb, mint egy évvel korábban. A halálozások száma ennél jelentősebb mértékben 4.7 százalékkal csökkent, ez közel 1,100 fővel kevesebb elhalálozást jelentett 2005. január-februárhoz képest.

Hosszú évek óta az év első hónapjaiban kötik a legkevesebb házasságot, a trend azonban ismét csökkenő irányzatú: 2.1 százalékkal, mintegy 60 párral kevesebb házasságkötés történt tavaly ilyenkorhoz képest.

Mivel a halálozások száma nagyobb mértékben csökkent, mint a születéseké, ezért mérséklődött a népességfogyás üteme. A 2005. január-februári 7,221-gyel szemben 2006 első két hónapjában 6,335 fővel csökkent a népesség száma a születések és halálozások különbözetéből adódóan. A nemzetközi vándorlás pozitív egyenlege következtében az ország lakossága ténylegesen ennél kisebb mértékben, mintegy 3,000 fővel lett kevesebb. A népesség lélekszáma az időszak végén a nemzetközi vándorlás becsült értékeit is figyelembe véve 10,074 ezer fő volt.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem