1 °C Budapest

Nincs több sav az RTL-en - A csatorna válasza az MDF-nek

Pénzcentrum
2006. április 19. 13:54

Az RTL Klub a sajtóból értesült arról, hogy a Magyar Demokrata Fórum sajtótájékoztatón nehezményezte az Esti Showder csütörtöki adását beharangozó promócióban elhangzottakat. Sajtóértesülések szerint az MDF az ügyben az ORTT-hez fordult, valamint levélben kérte a csatornát, hogy a kifogásolt promóciós szpot ne kerüljön többé adásba. Az RTL Klub az MDF levelét nem kapta meg, azonban a

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az RTL Klub a sajtóból értesült arról, hogy a Magyar Demokrata Fórum sajtótájékoztatón nehezményezte az Esti Showder csütörtöki adását beharangozó promócióban elhangzottakat. Sajtóértesülések szerint az MDF az ügyben az ORTT-hez fordult, valamint levélben kérte a csatornát, hogy a kifogásolt promóciós szpot ne kerüljön többé adásba.

Az RTL Klub az MDF levelét nem kapta meg, azonban a kérdéses beharangozót már tegnap délután sem sugározta és azóta sem sugározza, mert nem szeretné, ha az a kampányidőszakban a politika eszközévé válna.

"Mindazonáltal meggyőződésünk, hogy az egyes közéleti-szórakoztató műsorokban elhangzó megnyilatkozások a nyilatkozatokat tévők véleményét tükrözik, és nem képviselik a csatorna álláspontját. Ha azonban ezek a vélemények nem hangozhatnának el, és azokat a csatorna cenzúrázná, azzal sérülne a szabad véleménnyilvánítás alapelve, amelynek biztosítása törvényi kötelességünk. Társaságunk ezen elv szerint járt el és jár el a jövőben is minden közéleti-szórakoztató műsor, különösen az Esti Showder és a Heti Hetes esetében.

Meg szeretnénk továbbá jegyezni, hogy az Esti Showder beharangozójában Fábry Sándor nem Dávid Ibolyáról beszél, hanem egy régi gyerekverset költ át, amely egy erdőben talált ibolyáról szól.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Amennyiben a kérdéses promóciós szpot a Magyar Demokrata Fórum elnökasszonyát, Dávid Ibolyát személyében sértette, úgy tőle az RTL Klub elnézést kér, hiszen ez nem állt társaságunk szándékában.

Csatornánk a mai naptól az Esti Showder azon beharangozóját sem sugározza, amelyben Fábry Sándor a következőket mondja: Ki törődik Kovács Pistivel? Terry Black. - hiszen ezzel a szpottal sem szeretnénk megsérteni, sem Kovács István, sem Terry Black, sem az SzDSz kampányplakátján szereplő kisfiú és családjának érzékenységét" - áll a csatorna közleményében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?