1 °C Budapest

Magyarország olcsó hely...

Pénzcentrum
2006. április 14. 10:00

Egyre olcsóbb helynek számít az osztrák turisták számára Magyarország: az idén ugyanis 100 euró átváltásával annyi árut és szolgáltatást vásárolhatnak nálunk, mint otthon 151 euróért. Tavaly csak a 100 a 141-hez volt az arány - derül ki a Bank Austria Creditanstalt elemzéséből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A számok szerint egy év alatt 7%-kal erősödött az orsztrákok pénzének vásárlóereje hazánkban, mely mögött az húzódik meg, hogy a forint leértékelődése az euróval szemben túlkompenzálta a magasabb magyar inflációt.
Az osztrákok még mindig Törökországban tudnak a legtöbbet vásárolni: 100 eurójuk ott 152-t ér. Igaz, tavaly még 100 a 173-hoz volt az arány, a török valuta jelentős erősödése és a magas török infláció azonban megdrágította az országot az osztrákok számára.
Összességében elmondható, hogy a vizsgált 14 ország (12 európai, Japán és az USA) tekintetében a gyengébb eurónak és az alacsonyabb osztrák inflációnak köszönhetően az osztrákok "UrlaubsEuro"-ja átlagosan 3%-kal ér kevesebbet külföldön az idén, mint az elmúlt évben.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG