21 °C Budapest

8 év után vége a tésztaháborúnak?

Pénzcentrum
2006. április 13. 11:18

A Gyermely Rt. végérvényesen megnyerte az évek óta húzódó tésztaháborút, a Legfelsőbb Bíróság 2006. február 20-i ítélete ismét megállapította a Mary-Ker Kft. jogsértését.

 
Az 1998-ban kezdődött per tárgya a Mary-Ker Kft. Korona tésztájának csomagolása, amely megtévesztően hasonlított a Gyermely Rt. termékeire, ugyanis annak fő ismertetőjegyeit hordozta.
A perben a Fővárosi Ítélőtábla 2005. áprilisában a Gyermely Rt. javára döntött, és megállapította, hogy a Mary-Ker Kft. 2001 óta tisztességtelen piaci magatartást folytat a Gyermely Rt-vel szemben. Az ítélet kapcsán a Mary-Ker Kft. törvényességi felülvizsgálatot kezdeményezett , mivel nem ismerte el annak jogosságát. A kérelemhez később a Gyermely Rt. is csatlakozott, és a határozat megváltoztatását kérte, oly módon, hogy bíróság a tisztességtelen piaci magatartás kezdetének időpontjától, azaz egészen 1998 novemberétől ismerje el a jogsértés tényét.
A Legfelsőbb Bíróság 2006. március 9-én meghozott végső és megtámadhatatlan ítéletében megállapította, hogy a Mary-Ker Kft. 1998. óta jogsértő magatartást folytat a Gyermely Rt-vel szemben. A jogsértő fél egyébként 2005 augusztusában miután a Gyermely Rt. végrehajtás keretében kényszerült érvényt szerezni a jogerős ítéletnek - megváltoztatta termékei csomagolását
A Gyermely Rt. precedens értékűnek tekinti az ügyet, amely azt szemlélteti, hogy nem lehet következmények nélkül a versenytársakat sértő tisztességtelen piaci magatartást tanúsítani, és bizonyítja, hogy Európai Unió többi tagállamához hasonlóan Magyarország is nagy hangsúlyt fektet a piaci verseny tisztaságára.
A per ezzel végérvényesen lezárult, de folyik még a kártérítési eljárás melynek során a Gyermely Rt. 1 milliárd forintos nagyságrendű kártérítést követel.
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem