0 °C Budapest

Budapest egyre élhetőbb?

Pénzcentrum
2006. április 10. 14:15

Zürich kínálja a külföldön dolgozó munkások számára az élethez szükséges legjobb feltételeket. A kutatásban 200 országot vettek górcső alá a biztonságosság, egészségügy, oktatás, közlekedés, közszolgáltatás szintjét és egyéb társadalmi, gazdasági, környezetvédelmi és politikai faktorokat figyelembe véve. Talán nem meglepő, hogy a legkevésbé vonzó városnak Bagdadot tartják a kutatásba. A

kelet-európai városok pontszámai növekedtek, Budapest a 74. helyen áll a listán.

A multionacionális társaságok külföldre kihelyezett alkalmazottjai az addig megszokottól eltérő környezetben találhatják magukat. Elképzelhető, hogy a célországban alacsonyabb életkörülményekkel, politikai nyugtalansággal, terrorista fenyegetettséggel kell szembenézniük. Aki állja az eltérő környezet megpróbáltatásait az anyacég vonzó jutalmaiban részesülhet, derül ki a Mercer Human Resource Consulting kutatásából.

Az adatok szerint az európai országok bizonyultak a leginkább élhetőnek a világon. Zürich után a második helyet szintén egy svájci város, Geneva birtokolja, míg Bécs a negyedik, Düsseldorf a hatodik, Frankfurt a hetedik és München a nyolcadik helyen áll. Az első tíz közé egyedül a harmadik helyen álló kanadai Vancouver, és az ötödik helyre szoruló új-zélandi Auckland tudott bekerülni. London és New York a negyvenedik hely közelébe szorult, amiben nagy szerep jutott a terrortámadások mellett a bűnözésnek és forgalmi dugóknak. Az ázsiai régióban Beijing és Shanghai az életminőség robbanását produkálhatja az elkövetkezendő időben a nagymértékű fejlődésnek köszönhetően.
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?