Budapest egyre élhetőbb?

Pénzcentrum
2006. április 10. 14:15

Zürich kínálja a külföldön dolgozó munkások számára az élethez szükséges legjobb feltételeket. A kutatásban 200 országot vettek górcső alá a biztonságosság, egészségügy, oktatás, közlekedés, közszolgáltatás szintjét és egyéb társadalmi, gazdasági, környezetvédelmi és politikai faktorokat figyelembe véve. Talán nem meglepő, hogy a legkevésbé vonzó városnak Bagdadot tartják a kutatásba. A

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
kelet-európai városok pontszámai növekedtek, Budapest a 74. helyen áll a listán.

A multionacionális társaságok külföldre kihelyezett alkalmazottjai az addig megszokottól eltérő környezetben találhatják magukat. Elképzelhető, hogy a célországban alacsonyabb életkörülményekkel, politikai nyugtalansággal, terrorista fenyegetettséggel kell szembenézniük. Aki állja az eltérő környezet megpróbáltatásait az anyacég vonzó jutalmaiban részesülhet, derül ki a Mercer Human Resource Consulting kutatásából.

Az adatok szerint az európai országok bizonyultak a leginkább élhetőnek a világon. Zürich után a második helyet szintén egy svájci város, Geneva birtokolja, míg Bécs a negyedik, Düsseldorf a hatodik, Frankfurt a hetedik és München a nyolcadik helyen áll. Az első tíz közé egyedül a harmadik helyen álló kanadai Vancouver, és az ötödik helyre szoruló új-zélandi Auckland tudott bekerülni. London és New York a negyvenedik hely közelébe szorult, amiben nagy szerep jutott a terrortámadások mellett a bűnözésnek és forgalmi dugóknak. Az ázsiai régióban Beijing és Shanghai az életminőség robbanását produkálhatja az elkövetkezendő időben a nagymértékű fejlődésnek köszönhetően.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?