7 °C Budapest

Írásbeli intőt kaptunk a Európai Bizottságtól

Pénzcentrum
2006. április 6. 14:40

Az Európai Bizottság írásbeli figyelmeztetést küldött hat tagállamnak, köztük Magyarországnak az általános éghajlatváltozással foglalkozó kiotói egyezményben szereplő előírás megszegéséért - írja az InfoRadio.hu

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az Európai Bizottság írásbeli figyelmeztetést küldött hat tagállamnak, köztük Magyarországnak az általános éghajlatváltozással foglalkozó kiotói egyezményben szereplő előírás megszegéséért – írja az InfoRadio.hu
Az Európai Bizottság  szerint az érintett kormányok nem tájékoztatták Brüsszelt döntésekről, az alkalmazott módszerekről, valamint az azok kiváltotta hatásokról, és nem ismertették az üvegházhatást előidéző gázok jövőbeni kibocsátásával összefüggő értékeléseket sem.
Az Európai Bizottság már másodszor figyelmeztette Ausztriát, Ciprust, Luxemburgot, Máltát, Lengyelországot és Magyarországot, miután az információk a tavaly októberi első levél után sem érkeztek meg. Eredetileg 2005. március 15-ig kellett volna a tájékoztatást Brüsszelbe küldeni.

A bizottság az Európai Bírósághoz fordulhat, ha valamely tagállam tartósan nem tesz eleget tájékoztatási kötelezettségének.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?