"Segítene" a Wal-Mart...

Pénzcentrum
2006. április 5. 15:30

A napokban jelentette be a világ legnagyobb kiskereskedője, a Wal-Mart, hogy a közeljövőben szeretne egységeivel az elmaradottabb belvárosi kerületekben is megjelenni, melyeket versenytársai általában kerülnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A lépés mögött érdekes logika húzódhat meg, amellett hogy piaci elemzők szerint nem rossz üzlet az eddig elhanyagolt területek kiszolgálása.
A közelmúltban az óriásvállalatot rengeteg kritika érte, amiért jelenlétével tönkreteszi a kisebb piaci szereplőket, sárba tiporja alkalmazottai jogait, az elkövetkező két év során nyíló 50 egység azonban deklaráltan a helyi közösségek segítését célozza meg.
A vezérigazgató elmondása szerint 15-25 ezer munkahelyet hoznak létre, emellett azonban közvetlen tanácsadással is segítenek a helyi kisvállalatoknak, hogyan működhetnek együtt a Wal-Marttal.
A Wal-Mart legfrissebb bejelentései között szerepelt az is, hogy a cég keresztény szervezetek tiltakozása ellenére is árulni fogja az Oscar-díjas Brokeback Mountain (Túl a barátságon) című filmet, mely meleg cowboyok történetét dolgozza fel.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?