20 °C Budapest

Ki nyeri a választásokat? - Nem csak a nagyokra kell figyelni!

Pénzcentrum
2006. március 29. 15:49

A HVG holnapi számában megjelenő, Medián legfrissebb felmérése szerint, az SZDSZ és az MDF szereplése dönti el az országgyűlési választásokat. A közvélemény-kutató cég voksolás előtti utolsó prognózisa szerint a Fidesz-KDNP közös listája és az MSZP egyaránt 44 százalékra számíthat

A HVG holnapi számában megjelenő, Medián legfrissebb felmérése szerint, az SZDSZ és az MDF szereplése dönti el az országgyűlési választásokat. A közvélemény-kutató cég voksolás előtti utolsó prognózisa szerint a Fidesz-KDNP közös listája és az MSZP egyaránt 44 százalékra számíthat.
A Medián adatai szerint a két nagy párton kívül az SZDSZ-nek van nagyobb esélye a parlamentbe jutásra; a liberálisok 5, az MDF 3, a MIÉP-Jobbik pedig 2 százalékon áll.
Az MSZP és a Fidesz támogatottsága a legújabb felmérés szerint a teljes népesség és a pártot választó biztos szavazók körében is megegyezik.
A választási hajlandóság a felmérés szerint március eleje óta gyakorlatilag nem változott, most is a válaszadók 59 százaléka mondta, hogy biztosan elmegy szavazni.

Medián választások előtti utolsó – a csütörtöki HVG-ben megjelenő – prognózisa szerint a nagy pártoknak egyenlő a támogatottságuk, a választást az SZDSZ és az MDF szereplése dönti majd el.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?