A kátyú birtokháborítás - a precedens értékű per

Pénzcentrum
2006. március 24. 11:20

Birtokháborítást követ el a fővárosi önkormányzat azzal, hogy a kátyús budapesti utakon nincs biztosítva a gépjárművek rendeltetésszerű használata. Első fokon ezt az ítéletet hozta a bíróság az önkormányzat ellen indított kátyúperben - írja az inforadio.hu.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Birtokháborítást követ el a fővárosi önkormányzat azzal, hogy a kátyús budapesti utakon nincs biztosítva a gépjárművek rendeltetésszerű használata. Első fokon ezt az ítéletet hozta a bíróság az önkormányzat ellen indított kátyúperben – írja az inforadio.hu.
A pert egy magánember indította, akinek az autója egy kátyú miatt tönkrement. Azt azonban nem tudta bizonyítani, hogy kárát az úthiba okozta, ezért nem kapott kártérítést.
A nő problémája az volt: nem volt eszköze, amivel ráveheti az utak kezelőit, hogy biztosítsák az autók rendeltetésszerű használatát. Azaz, hogy eltüntessék a kátyúkat.

Az ügyvéd szerint a per precedensértékű. Ha jogerőre emelkedik, akkor mindenki egy rendkívül gyors eljárás során kezdeményezheti a kerületi jegyzőnél, hogy szüntesse meg a birtokháborítást, azaz javítsa meg az utakat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?