21 °C Budapest

A kátyú birtokháborítás - a precedens értékű per

Pénzcentrum
2006. március 24. 11:20

Birtokháborítást követ el a fővárosi önkormányzat azzal, hogy a kátyús budapesti utakon nincs biztosítva a gépjárművek rendeltetésszerű használata. Első fokon ezt az ítéletet hozta a bíróság az önkormányzat ellen indított kátyúperben - írja az inforadio.hu.

Birtokháborítást követ el a fővárosi önkormányzat azzal, hogy a kátyús budapesti utakon nincs biztosítva a gépjárművek rendeltetésszerű használata. Első fokon ezt az ítéletet hozta a bíróság az önkormányzat ellen indított kátyúperben – írja az inforadio.hu.
A pert egy magánember indította, akinek az autója egy kátyú miatt tönkrement. Azt azonban nem tudta bizonyítani, hogy kárát az úthiba okozta, ezért nem kapott kártérítést.
A nő problémája az volt: nem volt eszköze, amivel ráveheti az utak kezelőit, hogy biztosítsák az autók rendeltetésszerű használatát. Azaz, hogy eltüntessék a kátyúkat.

Az ügyvéd szerint a per precedensértékű. Ha jogerőre emelkedik, akkor mindenki egy rendkívül gyors eljárás során kezdeményezheti a kerületi jegyzőnél, hogy szüntesse meg a birtokháborítást, azaz javítsa meg az utakat.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 9. péntek
Félix
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?