23 °C Budapest

Ultimátum a kormánynak

Pénzcentrum
2006. március 21. 11:00

Általános sztrájkot hirdetnek a francia szakszervezetek, ha kormány 48 órán belül nem vonja vissza a diáklázadásokat kiváltó CPE néven elhíresült törvénytervezetet.

Általános sztrájkot hirdetnek a francia szakszervezetek, ha kormány 48 órán belül nem vonja vissza a diáklázadásokat kiváltó CPE néven elhíresült törvénytervezetet – írja az edupress.hu.
Mint ismeretes a megmozdulásokat a "első munkaszerződés" (CPE) néven elhíresült új indítvány váltotta ki. A törvény lehetőséget adna a munkaadóknak, hogy két év próbaidő alatt indokolás és felmondási idő nélkül elbocsássák a 26 évnél fiatalabb munkavállalókat. A jobboldali kormány szerint a törvényre azért van szükség, hogy a munkaadók szívesebben alkalmazzanak pályakezdő fiatalokat.
A demonstrációk harmadik napjára a diákmozgalmak, a szakszervezetek és a baloldali pártok több mint százötven tüntetést szerveztek országszerte. Párizs mellett a részvétel jelentős volt számos vidéki nagyvárosban, így Marseille-ben, Toulouse-ban, Lyonban és Rennes-ben is. A megmozdulásokban országszerte több százezer, egyes vélemények szerint másfél millió ember vett részt

Jószerivel minden korosztály képviseltette magát a tüntetéseken. A szombati megmozdulásokhoz csatlakoztak a szakszervezetek is, ezek során számos városban autókat gyújtottak fel a tüntetők, illetve utcai, újságos pavilonokat rongáltak meg, kirakatokat törtek be. Elsősorban a fővárosban voltak erőszakos cselekmények, ahol a tüntetők ismét összecsaptak a rendőrökkel.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 9. péntek
Félix
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?