34 °C Budapest

Majdnem mindenki számítógépet ígér...

Pénzcentrum
2006. március 20. 11:00

Az MSZP választási ígéretei szerint minden ötödik általános iskolás és minden harmadik középiskolás gyerekre jut majd egy számítógép. A Magyar Hírlap számításai szerint, ha az elavult gépeket is lecserélik újakra, akkor háromszázezer gép megvásárlásáról lehet szó, vagyis meg kellene kilencszerezni a mostani gépparkot. Ha az elavult gépekhez nem nyúlnak, akkor elég lenne kétszázezer számítógép is.

 

Hiller István szerint erre uniós források adnak majd lehetőséget, Magyar Bálint szabad demokrata oktatási miniszter szerint azonban az MSZP ígéretei az EU elvárásait is meghaladják. Az SZDSZ szerint elég lenne az unió ajánlásait teljesíteni, mely szerint minden 5-6 gyerekre kellen egy gép.

 

Magyar szerint évi 8-10 milliárdból megvalósítható lenne a géppark bővítése és modernizálása, a következő nágy évben emellett minden intézménybe el kellene juttatni az üvegszálas internetet.

 

A Fidesz is utalt már arra, hogy indokoltnak tartja az iskolák számítógépesítését, az MDF programjában azonban nincs szó ilyenről.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?