8 °C Budapest

Kóka volt az első, a Vodafone-osok kimaradtak!

Pénzcentrum
2006. március 17. 12:17

Március 17-től mobiltelefonnal is megvásárolható a személyautókra is érvényes D1 típusú 4 napos autópálya-matrica. A kényelmes és egyszerű szolgáltatást a Pannon és a T-Mobile előfizetői, azaz összesen 7,2 millióan vehetik igénybe.

Március 17-től mobiltelefonnal is megvásárolható a személyautókra is érvényes D1 típusú 4 napos autópálya-matrica. A kényelmes és egyszerű szolgáltatást a Pannon és a T-Mobile előfizetői, azaz összesen 7,2 millióan vehetik igénybe.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter vásárolta meg elsőként az autópálya-matricát SMS-ben a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, az Állami Autópálya Kezelő, a Pannon és a T-Mobile közös sajtótájékoztatóján. A gyors, korszerű eljárás lehetővé teszi, hogy az autópályákon XXI. századi szolgáltatást vehessünk igénybe.

A D1-es 4 napos autópálya-matrica bárhonnan, bármikor SMS-ben egyszerűen és gyorsan megvásárolható, ilyen esetben nincs szükség a matrica felragasztására. Az autópálya használata előtt a Pannonosoknak és T-Mobile-osoknak a 8100-100-as számra kell elküldeniük a rendszámot SMS-ben úgy, hogy az egyes karakterek lenyomása között ne legyen szóköz (például: ABC123). Ezután a vásárlás részleteit összegző válaszüzenet megérkezését követően szintén SMS-ben jóváhagyva a tranzakciót már használhatók a matricás rendszerben érintett autópályák. A vásárlás sikerességéről visszaigazoló SMS érkezik, melynek kézhezvételétől a tranzakció kezdeményezését követő harmadik nap 24:00-ig érvényes az igényelt autópálya-használati jogosultság. Külföldi rendszámú gépkocsi esetén a rendszám beírása, valamint szóköz beszúrása után a gépkocsi nemzetközileg elfogadott felségjelét is meg kell adni, például osztrák rendszámú autó esetén a helyes formátum: W 38214. Az autópálya-matrica díján túl a mobiltelefonos vásárlás 100 Ft alkalmanként.

Az úthasználati díj megfizetését az ÁAK – a gépjárművek megállítása nélkül – rendszám alapján, elektronikus úton a matrica-köteles autópálya-szakaszok bármely pontján, például mobil ellenőrző csoportok segítségével ellenőrizheti.

A mobiltelefonos autópálya-matrica megvásárlásának lehetőségével a Pannon és a T-Mobile együttműködésének köszönhetően a hazai mobilosok nagy része számára tovább bővült a telefonnal megvehető termékek és szolgáltatások köre.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem