28 °C Budapest

Autópálya a Neten - Nézd meg magad!

Pénzcentrum
2006. március 17. 08:27

2006. március 16-tól új információs portál várja azokat az internetezőket, akik a hazai gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésével, üzemeltetésével és használatával kapcsolatos tudnivalók iránt érdeklődnek, vagy egyszerűen csak az autópályák aktuális forgalmi helyzetéről szeretnének tájékozódni. Az új portál a www.autopalya.hu címen érhető el.

2006. március 16-tól új információs portál várja azokat az internetezőket, akik a hazai gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésével, üzemeltetésével és használatával kapcsolatos tudnivalók iránt érdeklődnek, vagy egyszerűen csak az autópályák aktuális forgalmi helyzetéről szeretnének tájékozódni. Az új portál a www.autopalya.hu címen érhető el.
 
Az ÁAK zrt. 2005 nyár elején írt ki közbeszerzési eljárást egy innovatív megoldásokat és naprakész információkat felvonultató internetes portál megvalósítására. Az új weboldal elkészítésének alapelve az volt, hogy az autósok minden releváns információt egy helyről, és érdeklődési preferenciájuknak megfelelően érhessenek el, függetlenül attól, hogy az adott útszakaszt ki üzemelteti, vagy az adott téma melyik szervezethez tartozik. A 28M Ft összértékű fejlesztési projekt nyertese és megvalósítója a Sense/Net Kft lett.
A többhónapos fejlesztőmunka eredményeként a portál központi és legnagyobb hangsúlyt kapott eleme egy olyan interaktív térkép lett, mely statikus és dinamikus információk megjelenítését teszi lehetővé a magyarországi gyorsforgalmi úthálózat vonalrajzán. A vektorgrafikus térképmegoldás rétegenként vizualizált adathalmazokat kezel, melyek tetszés szerint ki- és bekapcsolhatók. Az autópályák mellett található benzinkutakat, pihenőhelyeket, mérnökségeket és ügyfélszolgálati irodákat jelképező ikonokon kívül az Állami Autópálya Kezelő zrt. diszpécserei által karbantartott, naprakész baleseti és terelési információkhoz is hozzáférnek ezentúl a látogatók.
A portálhoz kapcsolódó új szolgáltatás egy olyan SMS-alapú információküldő rendszer, mely az egyes autópályákról küld tájékoztató üzenetet az érdeklődők mobiltelefonjára. A portálon található információk WAP-os felületen is olvashatók.
Az Állami Autópálya Kezelő zrt. kezdeményezéséhez folyamatosan csatlakoznak a hazai autópálya-építéssel, üzemeltetéssel és díjszedéssel foglalkozó további cégek, így hamarosan közösen üzemelteti az új információs portált a Nemzeti Autópálya zrt., az M5-ös autópályát üzemeltető AKA zrt., az M6-os autópálya építését és jövőbeni üzemeltetését végző M6 Duna Autópálya Koncessziós Rt. és nem utolsó sorban az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság.
A megújult www.autopalya.hu weboldal népszerűsítésére egyhónapos on-line reklámkampány kezdődik, melynek szlogenje: Induljon innen! A kampány és a www.autopalya.hu egyik nem titkolt kommunikációs üzenete egybeesik az ÁAK zrt. azon szándékával, miszerint újra kívánja pozícionálni a magyarországi autópályákról a köztudatban alkotott képet: az autópálya gyors, biztonságos, európai színvonalon üzemeltetett, fizetős prémium szolgáltatás, amely megéri az érte fizetett árat. Az új portál gazdag funkcionalitása és naprakész, dinamikus információtartalma szintén az autópályák prémium szolgáltatás jellegét igyekszik erősíteni.
A www.autopalya.hu korábban az Állami Autópálya Kezelő zrt. kizárólagos vállalati portálanként működött, melynek felfrissített és átstrukturált adattartalma március 16-tól a www.aak.hu címen érhető el.
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?