21 °C Budapest

Autópálya a Neten - Nézd meg magad!

Pénzcentrum
2006. március 17. 08:27

2006. március 16-tól új információs portál várja azokat az internetezőket, akik a hazai gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésével, üzemeltetésével és használatával kapcsolatos tudnivalók iránt érdeklődnek, vagy egyszerűen csak az autópályák aktuális forgalmi helyzetéről szeretnének tájékozódni. Az új portál a www.autopalya.hu címen érhető el.

2006. március 16-tól új információs portál várja azokat az internetezőket, akik a hazai gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésével, üzemeltetésével és használatával kapcsolatos tudnivalók iránt érdeklődnek, vagy egyszerűen csak az autópályák aktuális forgalmi helyzetéről szeretnének tájékozódni. Az új portál a www.autopalya.hu címen érhető el.
 
Az ÁAK zrt. 2005 nyár elején írt ki közbeszerzési eljárást egy innovatív megoldásokat és naprakész információkat felvonultató internetes portál megvalósítására. Az új weboldal elkészítésének alapelve az volt, hogy az autósok minden releváns információt egy helyről, és érdeklődési preferenciájuknak megfelelően érhessenek el, függetlenül attól, hogy az adott útszakaszt ki üzemelteti, vagy az adott téma melyik szervezethez tartozik. A 28M Ft összértékű fejlesztési projekt nyertese és megvalósítója a Sense/Net Kft lett.
A többhónapos fejlesztőmunka eredményeként a portál központi és legnagyobb hangsúlyt kapott eleme egy olyan interaktív térkép lett, mely statikus és dinamikus információk megjelenítését teszi lehetővé a magyarországi gyorsforgalmi úthálózat vonalrajzán. A vektorgrafikus térképmegoldás rétegenként vizualizált adathalmazokat kezel, melyek tetszés szerint ki- és bekapcsolhatók. Az autópályák mellett található benzinkutakat, pihenőhelyeket, mérnökségeket és ügyfélszolgálati irodákat jelképező ikonokon kívül az Állami Autópálya Kezelő zrt. diszpécserei által karbantartott, naprakész baleseti és terelési információkhoz is hozzáférnek ezentúl a látogatók.
A portálhoz kapcsolódó új szolgáltatás egy olyan SMS-alapú információküldő rendszer, mely az egyes autópályákról küld tájékoztató üzenetet az érdeklődők mobiltelefonjára. A portálon található információk WAP-os felületen is olvashatók.
Az Állami Autópálya Kezelő zrt. kezdeményezéséhez folyamatosan csatlakoznak a hazai autópálya-építéssel, üzemeltetéssel és díjszedéssel foglalkozó további cégek, így hamarosan közösen üzemelteti az új információs portált a Nemzeti Autópálya zrt., az M5-ös autópályát üzemeltető AKA zrt., az M6-os autópálya építését és jövőbeni üzemeltetését végző M6 Duna Autópálya Koncessziós Rt. és nem utolsó sorban az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság.
A megújult www.autopalya.hu weboldal népszerűsítésére egyhónapos on-line reklámkampány kezdődik, melynek szlogenje: Induljon innen! A kampány és a www.autopalya.hu egyik nem titkolt kommunikációs üzenete egybeesik az ÁAK zrt. azon szándékával, miszerint újra kívánja pozícionálni a magyarországi autópályákról a köztudatban alkotott képet: az autópálya gyors, biztonságos, európai színvonalon üzemeltetett, fizetős prémium szolgáltatás, amely megéri az érte fizetett árat. Az új portál gazdag funkcionalitása és naprakész, dinamikus információtartalma szintén az autópályák prémium szolgáltatás jellegét igyekszik erősíteni.
A www.autopalya.hu korábban az Állami Autópálya Kezelő zrt. kizárólagos vállalati portálanként működött, melynek felfrissített és átstrukturált adattartalma március 16-tól a www.aak.hu címen érhető el.
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem