Közelednek a kínaiak

Pénzcentrum
2006. március 16. 08:08

Az elkövetkező hónap során feltehetően kedvező fejlemények várhatók a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok terén, sor kerülhet azon több százmillió dolláros projekt véglegesítésére is, melynek keretében Dubai után másodikként hazánkban jöhetne létre óriási kínai kereskedelmi elosztóközpont - írja a Világgazdaság.

Az elkövetkező hónap során feltehetően kedvező fejlemények várhatók a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok terén, sor kerülhet azon több százmillió dolláros projekt véglegesítésére is, melynek keretében Dubai után másodikként hazánkban jöhetne létre óriási kínai kereskedelmi elosztóközpont – írja a Világgazdaság.

 

A kínai márkák budapesti elosztóközpontjának létesítéséről szóló tárgyalások a hírek szerint nagyon jól haladnak. A központ létrejötte természetesen jótékonyan hatna az üzleti idegenforgalomra és emellett több ezer munkahelyet is teremtene.

 

A tervek szerint a Peking-Budapest repülőjárat sűrűségét a három napiról napira változtatnák. Hazánk számára kedvező, hogy a sanghaji világkiállítás mellett a pekingi olimpia kapcsán is teremtődhetnek lehetőségek a magyarok számára.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 28. 16:06