2 °C Budapest

A magyarok utálják

Pénzcentrum
2006. március 16. 15:51

A legtöbb magyar turista biztosítás nélkül megy nyaralni. Az Európai Unió régi tagállamaiban a külföldre utazók mintegy 90 százaléka köt biztosítást. Hazánkban ez az arány jó ha eléri a 25-30 százalékot. Nálunk sokan nem szeretik a biztosítókat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A legtöbb magyar turista biztosítás nélkül megy nyaralni. Az Európai Unió régi tagállamaiban a külföldre utazók mintegy 90 százaléka köt biztosítást.Hazánkban ez az arány jó ha eléri a 25-30 százalékot. Nálunk sokan nem szeretik a biztosítókat.
A magyarok közül csak minden harmadik, vagy negyedik ember köt gépjármű-, poggyász- és egészségbiztosítást, ha külföldre utazik - mondta az InfoRádióban az Allianz Hungária Biztosító Rt. kommunikációs vezetője.

Sipos József szerint ez az arány a magyarok szűkös anyagi lehetőségeivel is magyarázható, bár mint mondta, egy napi 700 forintos biztosítási díj elenyésző az utazás értékéhez képest. Ez a kiadás ahhoz képest sem jelentős, hogy olykor egy külföldi egészségügyi ellátásért akár 10 millió forintot is kifizet a biztosító.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG