8 °C Budapest

Romlik az oktatás színvonala

Pénzcentrum
2006. március 3. 09:00

Elkészült az a felmérés, melyet az Országos Közoktatási Intézet (OKI) készített, és mely szerint "minden szempontból romlott az oktatás színvonalának társadalmi megítélése, egyre nagyobb az ezzel kapcsolatos társadalmi elégedetlenség" - írja az edupress.hu.

Elkészült az a felmérés, melyet az Országos Közoktatási Intézet (OKI) készített, és mely szerint "minden szempontból romlott az oktatás színvonalának társadalmi megítélése, egyre nagyobb az ezzel kapcsolatos társadalmi elégedetlenség" – írja az edupress.hu.
Az OKI megbízásából kétévente végeznek felmérést arról, a magyar lakosság hogyan vélekedik az oktatásról, mennyire elégedett vele. A legutóbbi, 2005-ös adatokból kiderül, a felnőtt lakosság magyar oktatással kapcsolatos elégedettségi szintje az 1997-es eredményekkel csaknem azonos.
A felmérésben egy százfokú skálán értékelnek a megkérdezettek. Ennek alapján 1997-ben még 57 pontra értékelték a magyar állami oktatást. 1999-ben 60 pontot kapott, és 2002-ben 64-et. A 2005-ös adatok szerint a pontok visszaestek az 1997-es szintre.
Ha a négyéves ciklusok végét tekintjük - a Magyar Nemzetben megjelent adatok szerint - 2002-ben a felmérésben részt vevők 41 százaléka mondta azt, hogy javult az oktatás színvonala, 2005-ben ez a szám 27 százalékra apadt. Négy évvel ezelőtt az emberek 20 százaléka szerint stagnált a színvonal, tavaly 27 százalékuk gondolkodott így.

Az adatokból kiderül az is, a lakosság szerint az oktatás valamennyi területén romlott a nívó. Az óvodai nevelés 2005-ös megítélése három, az általános iskolai oktatás négy, a középiskolai nevelés öt, a felsőoktatás színvonalának értékelése pedig két százalékponttal romlott a négy évvel ezelőtti adatokhoz képest.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem