32 °C Budapest

Romlik az oktatás színvonala

Pénzcentrum
2006. március 3. 09:00

Elkészült az a felmérés, melyet az Országos Közoktatási Intézet (OKI) készített, és mely szerint "minden szempontból romlott az oktatás színvonalának társadalmi megítélése, egyre nagyobb az ezzel kapcsolatos társadalmi elégedetlenség" - írja az edupress.hu.

Elkészült az a felmérés, melyet az Országos Közoktatási Intézet (OKI) készített, és mely szerint "minden szempontból romlott az oktatás színvonalának társadalmi megítélése, egyre nagyobb az ezzel kapcsolatos társadalmi elégedetlenség" – írja az edupress.hu.
Az OKI megbízásából kétévente végeznek felmérést arról, a magyar lakosság hogyan vélekedik az oktatásról, mennyire elégedett vele. A legutóbbi, 2005-ös adatokból kiderül, a felnőtt lakosság magyar oktatással kapcsolatos elégedettségi szintje az 1997-es eredményekkel csaknem azonos.
A felmérésben egy százfokú skálán értékelnek a megkérdezettek. Ennek alapján 1997-ben még 57 pontra értékelték a magyar állami oktatást. 1999-ben 60 pontot kapott, és 2002-ben 64-et. A 2005-ös adatok szerint a pontok visszaestek az 1997-es szintre.
Ha a négyéves ciklusok végét tekintjük - a Magyar Nemzetben megjelent adatok szerint - 2002-ben a felmérésben részt vevők 41 százaléka mondta azt, hogy javult az oktatás színvonala, 2005-ben ez a szám 27 százalékra apadt. Négy évvel ezelőtt az emberek 20 százaléka szerint stagnált a színvonal, tavaly 27 százalékuk gondolkodott így.

Az adatokból kiderül az is, a lakosság szerint az oktatás valamennyi területén romlott a nívó. Az óvodai nevelés 2005-ös megítélése három, az általános iskolai oktatás négy, a középiskolai nevelés öt, a felsőoktatás színvonalának értékelése pedig két százalékponttal romlott a négy évvel ezelőtti adatokhoz képest.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 14:10