8 °C Budapest

Óriási bukás a Tesco-TV?

Pénzcentrum
2006. március 3. 05:55

Bevezetése óta sok fejtörést okozott a Tesco-TV a vállalat menedzsmentjének, a problémáknak köszönhetően így megtorpant a piaci bevezetés. A TV egyelőre csak a 100 legnagyobb brit Tesco-ban van jelen, holott eredetileg már 2004 végére 300 egységbe akarták bevezetni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

 

A Hughes Network Systems Europe, mint a rendszer beszállítója megerősítette, hogy egyelőre nem kaptak újabb megrendeléseket a hipermarketóriástól.

 

A Tesco-TV tulajdonképpen egy vásárláshelyi eladásösztönző eszköz, mely 5 másodperces spotokban közöl részleteket egyes termékekről, természetesen attól függően, hogy az üzlet mely szekciójában van elhelyezve.

 

A 2004-es eredmények szerint a Tesco-TV által támogatott 62 márka forgalma 10%-kal emelkedett, a menedzsment azonban további kutatásokat irányzott elő a rendszer kiterjesztése előtt.

 

A tavalyi év során a JC Decaux-val közösen folytatott vizsgálat eredményeként megállapították, hogy a képernyők közelében járó vásárlók 40%-a nézi meg a hirdetést, mely ekvivalens egy nagyobb poszternél tapasztalt értékkel. Összességében elmondható, hogy a vásárlók 86%-a látott legalább egy képernyőt és átlagosan összesen 8 TV-vel kerültek kapcsolatba. A Tesco vezetését azonban nem győzték meg ezek az adatok, a további terjesztés előtt újabb vizsgálatokat tartanak indokoltnak a spotok tartalmát és a készülékek optimális elhelyezését illetően.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?