7 °C Budapest

Orbán nem akarja

Pénzcentrum
2006. március 2. 15:42

Orbán Viktor nem ért egyet azzal, hogy minden általános iskolás gyermek ingyen kapjon tankönyvet. A Fidesz elnöke ezzel ellentmondott a párt alelnöke, Pokorni Zoltán által február 28-án bejelentetteknek - írja az inforadio.hu.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
 
A Fidesz elnöke a TV2 Mokka című műsorában arra az újságírói felvetésre, hogy miért kapnának az ő gyermekei ingyen tankönyvet, úgy válaszolt: szerinte ez "nem volna helyes".
Pokorni Zoltán Zalaegerszegen mondta azt, hogy a Fidesz - kormányra kerülése esetén - biztosítani kívánja az ingyenes közoktatást és az ingyenes tankönyvet az általános iskolások számára.
"Az lehet, hogy Zoltán ezt így gondolja" - jegyezte meg Orbán Viktor. Ugyanakkor hozzátette: valószínűleg arról van szó, hogy olyan tankönyveket kell készíteni, amelyek nem egy idényt állnak ki.
Véleménye szerint ehhez ugyanakkor nem ártana egységesíteni a tankönyveket, hiszen ma annyiféle könyv és gyakorlófüzet van, hogy egy-egy iskolán belül is különböző könyvekből oktatják az azonos évfolyamra járó diákokat.

"Az kellene, hogy egy évfolyam, amikor levetette a tankönyveit, akkor azt le tudja adni az utána következőknek, akinek pedig meg az nem felel meg, az vegyen magának újat" - mondta Orbán Viktor.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?